Pentru setari 4G DIGI RDS se foloseste aceleasi optiuni APN, deci daca merge netul 3G, atunci va merge si 4G, nu trebuie sa ami faceti nici o modificare, doar sa activati frecventa  4G in retea.

Setari 4G DIGI RDS

Pentru a sti daca telefonul este compatibil pe reteaua 4G Digi RDS, adica telefonul sa detina activa banda de frecventa 38 sau 41. Ca sa fac o retrospectiva, RDS spune ca telefoanele trebuie sa detina banda 38 2600 MHz  (2570 – 2620 MHz), dar banda 41 2500 MHz (2496 – 2690 MHz), cuprinde toata banda 38, mai multe detali gasiti aici: Frecventa telefoane 4G DIGI RDS Banda 38/41

Setari 4G DIGI RDS
Setari 4G DIGI RDS

Chiar daca pe descrierea produsului (telefonului), pe site-urile de unde ati achizitionat telefonul mobil sau pe ambalaje scrie ca suporta anumite frecvente, nu trebuie sa luati informatiile ca 100% viabile, cel mai sigur este sa verificati singuri. Pentru telefoanele cu procesoare MTK puteti folosi MTK Engineering Mode, dar mai multe detalii, download dar si lista totala a benzilor cu frecvetele alocate le gasiti aici: Cum sa verifici ce frecvente & benzi suporta telefonul mobil

Activare 4G DIGI RDS

Pentru a folosi reteaua 4G DIGI RDS trebuie mai intai sa activati acest servici.

Apelati *111# > selectati 1 – „Contul Meu” > 7 – „Activează 4G”.  

Pentru anumite telefoane din China daca primiti eroare la apelarea (*111#) incercati cu o virgula dupa ( *111#, ) aka „xiaomi note 2”.
Dureaza cateva minute (5-10 minute) pana primiti un mesaj cu confirmarea activarii 4G-ului in contul vostru.
Dupa primirea confirmarii, intrati la Setari – Retele Mobile – Operatori de retea (manual) si selectati Digi Mobil 4G.

EN. > Settings – Mobile Networks – Operator Selection – Select manually – selectati Digi Mobil 4G.

Activare 4G DIGI RDS
Activare 4G DIGI RDS

 

 

 

 

 

Eu am un Lenovo A806 prezintat aici si detine banda 41, merge OK pe 4G Digi Rds. Totusi am o problema nu pot deselecta „Choose automatically”, asa ca daca pierd semnalul 4G, intra automat pe 3G, dar nu se mai reactiveaza 4G deloc.

Incerc o varianta cu „Preferred networks”, astfel sa priorizez 4G-ul. Revin cu informatii cand reusesc sa stabilizez conexiunea.

Nu am reusit sa fac un test de viteza, dar ca sa intelegeti intr-un mod cat mai natural, fara prea multe date, are cam aceiasi viteza ca si cum ati fi conectati la un router wireless. Adica super ok, un download de 3-4 mb/s cu 2 liniute din 5, semnal.

Update:

Asa cum banuiam cu „Preferred networks” am reusit, desi introdusesem doar optiunea 4G sistemul nu stia fata de cine (preferinta), asa ca nu functiona, am introdus si variabila 3G, am oprit telefonul, am repornit si a plecat cu 4G direct.

Setari Preferred Networks:

  1. New PLMN
  2. Network ID – 22615
  3. Priority – 0
  4. Network Type – 4G

Nu uitati sa salvati, apoi mai alegeti un nou PLMN.

  1. New PLMN
  2. Network ID – 22615
  3. Priority – 1
  4. Network Type – 2G/3G – bifati ambele

Se poate si cu Only LTE dar nu stiu cum se comporta cu celelalte benzi cand nu am semnal 4G.