Aida64 este fostul Everest, care a fost preluat de catre Aida si dezvoltat mai departe. Aida64 este un program de informatii hardware a calculatorului pe care il detineti, putand afla informatii care deobicei nu sunt trecute pe descrierea componentelor hardware pe care le-ati  achizitionat sau nu le mai stiti.

Aida64 este de mare ajutor atunci cand vreti sa faceti un upgrade la pc, pentru ca atunci cand vrei sa cumperi o alta componenta hardware, trebuie sa sti foarte bine detaliile pc-ului tau pentru a sti daca se potriveste in sistemul tau, astfel risti sa arunci bani pe fereastra.

Acum totusi daca cumperi online, ai posibilitatea sa returnezi produsul in 30 de zile, dar oricum vei pierde din bani, de aceea este bine sa fi sigur de ceea ce achizitionezi, scapand de dureri de cap si de nervi, invinuindu-va „Ce prost am fost…” sau ” Nu am stiut ca nu merge.”

Aida64 Extreme EditionDeci in mare parte Aida64 Extreme Edition, este un program care nu ar trebui sa lipseasca din visteria programe utile a pc-ului nostru. In afara de specificatiile vaste pe care le poate reda despre componentele hardware, mai vine si cu informatii suplimentare, precum paginile web unde putem gasi driveri aferenti fiecarei componente sau informatii de la producator, temperaturile pentru CPU, GPU, HDD si palca de baza, precum si RPM-ul (rotatii pe minut) fiecarui ventilator (cooler) important.

 

Am sa incerc sa fac cateva articole speciale pentru fiecare componenta in parte, in special pentru placile video, care marketing-ul pacaleste cumaratorul cu memoria imensa pe care o arunca in placa video, da cum spuneam asta e o alta poveste.

Oricum Aida64 Extreme Edition, ramane unul din cele mai performate programe de informatii hardware, cu care avem ocazia sa ne cunoastem mai bine ceea ce exista fizic in unitatea calculatorului, dar si ce misca acolo.

Puteti descarca Aida64 Extreme Edition.

Aida64 Extreme Edition