Dupa cum am mai scris, am comandat 2 telefoane mobile de pe Pandawill, M71 TV Phone Dual Band Dual SIM Card Dual Camera FM Bluetooth, pentru cineva. Despre drum nu are rost sa mai insir pentru ca am relatat aici :Posta Romana – Parte din viata ta de rahat.

Dupa ce au ajuns, telefoanele noi noute, M71 TV Phone, puteau fi folosite maxim 20 minute sau cam 4 ore in standby, bateriile (BL-5B) erau terminate. Erau si aratau noi, erau sigilate, dar se pare ca timpul a facut ca bateriile sa isi piarda valabilitatea.

Cand deschizi telefonul, anul afisat este 2004, deobicei data fabricatiei sau prin preajma. daca ne gandim putin sunt cam 9 ani, deci bateriile au fost si ele facute tot atunci, este si normal ca o baterie sa cedeze dupa aproximativ 10 ani, chiar daca nu este folosita.

Asadar, in majoritatea fabricilor de telefoane mobile, cum a fost cea din Romania, Nokia, nu mai fac telefoane cu tastatura. In depozite inca exista asemenea telefoane, e si normal sa mai fie avand in vedere ca dezinteresul pentru telefoane cu tastatura a cazut cam brusc, odata cu moda telefoanelor „touch screen”.

Binenteles ca telefoanele cu tastatura, fie ea si qwerty, se dau din mana in mana, spre cei mai in varsta, astfel se va intampla exact ca sistemul de operare Windows.

 

Am discutat cu „suportul” de la Pandawill, le-am demonstrat cu un video, cat de mult ma tine bateria, nu a trebuit prea mult sa filmez, pana in 6 minute a ramas telefonul doar cu o linie.

Le-am propus sa imi acorde un cupon de 20$, caci la noi cam asa costa bateriile (12-13$), eliminad cheltuielile mele si ale lor cu transportul, plus timpul de asteptare a coletului si timpul meu pentru drumul la posta vamala, de care imi este greata, nu va ganditi ca am ceva cu ea, Posta, nu, binenteles ca nu, imi este greata de la viteza mare cu care se misca si ma ia ameteala pana vars, tot vocabularul negru.

Ei astia de la „suportul lui Panda” sunt bisnitari, dar promti baietii, mi-au raspuns imediat ca ma rezolva cu 8$. Ba frate, da zgarciti astia, zic daca ma iau tare de ei ori imi trimit bateriile, ori nu mai imi da nimic, asa ca am fost „fairplay”. „Nu puteti sa rontunjiti suma la 10 $”, avand in vedere ca bateriile la ei sunt de la 5$, parca ma simteam prea roman sa le cer mai mult.

Asta stimez la ei, rapizi ai naibi, pac-pac, mail de la „ursulet”, ” refound 10$ prin Paypal”. Am verificat, Ok. Desi m-au deranjat la inceput, cu problema bateriilor, m-am mai domolit dupa ce am vazut ca totul se poate rezolva, foarte usor, fara sa se ascunda de neplaceri.

Pandawill pe calea cea buna, fara taxe vamale, cost 0