Daca pe telefoanele cu android bateria se descarca repede, atunci trebuie sa gasim motivul acestei actiuni, dar sa nu credeti ca il veti gasi intotdeauna. Majoritatea cazurilor de consum excesiv a puterii bateriei sunt aplicatiile deschise, precum si sincronizarile.

Dar cand ai telefonul aproape 100%, inchis, iar cand il redeschizi dimineata si gasesti 14 %, fara nici o aplicatie sa fi consumat bateria, eu ce motiv pot gasi pentru acest fapt. Logic nu se poate, dar totusi putem deduce o situatie logica iar celelalte doar hilare.

Dar sa va arat  o imagine formata din doua capturi de pe telefon, a aplicatiei ” DU Battery Saver„, cu care am un grafic al consumului bateriei pe ultimile 24 de ore. Asa ca am facut 2 printuri si le-am lipit, rezultand imaginea de mai jos.

Bateria se descarca repede DU Battery Saver
DU Battery Saver – Bateria se descarca repede
Eu am programat telefonul sa se inchida la 0:30 si sa se deschida la 6:30, nu imi place sa ma trezesc cu telefoane noaptea, asa ca imi place aceasta optiune. Seara pusesem telefonul la incarcat si era in jur de 98% la inchidere. Dimineata m-am trezit mai devreme si l-am deschis eu, avea doar 14%, am avut impresia ca nu l-am pus la incarca, dar eram buimac.

Pe imagine se vede graficul (telefon inchis), unde telefonul a avut un consum mare si egal, apoi in jur de ora 9-10 am ramas doar cu 1% baterie, cu care am navigat pe net, am raspuns la comentarii, am vorbit la telefon vreo 20 de minute, am ajuns seara pe la 16:30 acasa si tot aveam 1%.

Am pus telefonul la incarcat, apoi in maxin 2 ore am ramas cu 12% baterie, acum am zis ori sa dus bateria ori este un bug in sistemul androidului.  L-am repus la incarcat si incepand cu dimineata urmatoare nu am mai avut probleme.

Astfel am ajuns la concluzia ca a fost o eroare de soft. Nu am scos bateria , nu am instalat si dezinstalat nici un o alta aplicatie in acest timp, asta ca sa nu se induca nici o alta idee, precum a fost de la o aplicatie.

In caz de aveti o astfel de situatie, nu trebuie sa apelati la fapte care ar putea intradevar sa aduca stricaciuni telefonului, in cel mai rau caz un backup sau resetare la setarile din fabrica, ar putea remedia mai rapid la o problema de genul, bateria se descarca repede.

Alte articole pe aceasta tema:

Se inchide telefonul singur, ai probleme cu bateria ?

De ce bateria nu se incarca la telefon ?