Conexiunea SPDIF este protocol de transmisie audio in format digital, avand la baza standardele AES/EBU folosite in domeniul profesional. Eu am ales sa folosesc aceasta conexiune pentru a elimina 2 telecomenzi, avand in vedere caci detinand televizorul Samsung 46ES6100, care are un sunet foarte bun pentru filme, am decis sa elimin sistemul audio, pentru filme.

Conexiunea pe care o folosesc pentru redarea filmelor pe TV, este prin cablu HDMI, care nu imi transporta si sunetul fara interfata SPDIF, atunci pentru rezolvarea acestei probleme, sta doar un cablu simplu cu 2 fire, deobicei este in cutia placi de baza, cand ati cumparat-o.

Cablul SPDIF trebuie conectat intre placa de baza (motherboard) si placa video (GPU). Am facut o poza la unitatea mea, nu prea este super clara dar va puteti da seama cam pe unde vine, oricum pe placa de baza si pe placa video langa mufele aferente, trebuie sa scrie SPDIF.

Conexiune SPDIF pentru sunet TV HDMI
Conexiune SPDIF pentru sunet TV HDMI

Este putin INCOMOD, atunci cand trebuie sa mutati calea audio la PC sau la TV, dar am sa fac un video, pentru a va arata setarile de activare a fiecarei cale de sunet, este simplu atunci cand sti, caci sunt 3-4 clickuri.

[youtube id=”HPTvhv41o8o” width=”600″ height=”350″]

Boxe Genius SW-J2.1, 12W, Negru