Configurare router RDS Conexiune retea PPPoE

 • taxe vamale programe pc

Configurare router RDS Conexiune retea PPPoE

Configurare router RDS  Conexiune retea PPPoE  – Pentru cei care au internet de la RDS, dar si de la celelalte firme care folosesc conexiunea PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet).

Configurare router RDS  Conexiune retea PPPoE  este simpla:

 1. Conectati cablul UTP de la ISP (net) in mufa WAN a router-ului.
 2. Conectati cablul UTP intre calculator (placa retea) si router, in mufa LAN (2, 3, sau 4)
 3. Conectati la sursa router-ul.
 4. Deschideti broser-ul pe care il folositi si introduceti in caseta URL, IP-ul respectiv al router-ului (192.168.xx.1), o sa-l gasiti in manualul router-ului.
 5. Parola router-ului default, este de obicei „admin”, cat si userul tot „admin”.
 6. Intrati in setarile WAN, alegeti conexiunea „PPPoE”
 7. Introduceti la user name si password, userul si parola care va fost furnizata de ISP ( cei de la care aveti net )
 8. Nu treceti nimic la "Service Name"
  Toggle
 9. In imaginea de sus, aveti setarile pe care le am eu la router, este bine sa le aplicati.
Configurare router conexiune retea PPPoE | RDS

Cuplajele unui router 1+4
1 Wan si 4 Lan

 La calculator trebuie sa selectati:

 • Obtain an IP address automatically
 • Obtain DNS server address automatically
Am relatat mai sus sa folositi mufele LAN 2,3 si 4, pentru ca conexiunea cu routerul, in special cele wireless, imparte banda, chiar daca cea wirelles este inchisa, doar router-ele mai scumpe au setari asupra impartiri benzi de net, preferential. Daca mutati conexiunea (ISP), din mufa WAN, in mufa LAN1, pe care eu am spus ca prefer sa o las libera, veti transforma router-ul intr-un Switch, cu viteza de 100%
Toggle

Eu prefer sa fac conexiunea de conectare PPPoE si pe calculator, dar nu o folosesc decat daca imi trebuie sa imi maresc de 3 ori viteza, prin router descarc cu maxim 2,7 Mb/s, pe cand prin metoda LAN1 (switch), ajung linistit la 8 Mb/s, deci cam aici este marja mea de impartire a netului, binenteles ca e un router super China de 70 ron.

Configurare router RDS  Conexiune retea PPPoE 

Este bine sa fixati si „Time Zone”, pentru ca la unele jocuri online, nu se poate face conexiunea cu serverele jocului.

Configurare Time Zone

Configurare Time Zone

  Dati disable la optiunea WPS (wireless protected setup) pentru wireless, astfel rourer-ul va fi vulnerabil 100% asupra protectiei. Cu optiune WPS activata oricine in tema, se poate lega la reteaua voastra de net. Setarea WPS o puteti gasi in setarile pentru Wireless la orice router ( o mai puteti gasi si sub denumirea QSS | la TP-Link).

Un router ieftin care detine setari de impartire banda il gasiti aici:

Router Wireless Tenda W316R

 •  
 •  
 •  
 •  

Introduceti email-ul dvs.

18 Comentarii

 1. neXus 24/03/2013 at 11:56

  Pentru ceva mai multa securitate :
  User name si Password -Schimbate imediat!

  QSS (Quick Secure Setup) sau WPS (Wi-Fi Protect Setup) difera in functie de router – Dezactivat!

  Cei care cunosc sa foloseasca Wireless MAC Filtering.

  Routerele mai noi aloca banda si celor care sunt doar conectati…adica nu mai merge ca unu’ se conecteaza si downloadeaza torrente cu 10mb/s(ex) iar celalalt sufla in punga. Aiurea e insa ca se aplica aceiasi metoda si la viteza de upload … care afecteaza pingul destul de mult.

 2. criss266 24/03/2013 at 13:49

  Pe mine ma deranjeaza enorm, acesta impartire a benzii, chiar daca am in functiune doar WAN si un LAN, mai sus de 3Mb nu depaseste, din 8Mb, pe linie directa, chiar si cu wireless dezactivat. As fi folosit ca switch dar televizorul nu cunoaste protocolul de PPPoE, asa ca sunt nevoit sa tin routerul in functiune.

  Cred ca o sa pun un Switch in fata la router astfel incat sa am conexiune directa cu PC-ul iar TV-ul sa-l tin prin router.

  Wireless de la router, nu-l mai folosesc pentru ca il am pe cel de la TV, care emite destul de bine, doar ca nu are protectie decat WPA sau WEP, oricum nimic imens.

 3. Criss 27/05/2013 at 17:08

  Un router ieftin, imparte banda de net la toate lan-urile. Eu cu cablu direct, torentii se duc in jur de 8-9 mb/s, dar prin router nu depaseste 2,4 mb/s, deci ar veni banda inpartit la 4 mufe LAN, deci cate 2 mb/s, la fiecare mufa.

  Nu am inclus wireless, este ca o premiza matematica, dar depinde de la caz la caz. Chiar daca folosesc doar calculatorul si laptopul si TV-ul este inchis, marimea benzi ramane la fel.

  Sunt unele aparate router care poate imparti banda preferential, adica cat la % doresti sa imparti, dar costa.

 4. Joesph Love 09/06/2013 at 06:18

  Felicitari pentru alegere ! Eu il am pus pe ”continuous” adica, de fiecare data cand se intrerupe conexiunea, routerul incearca sa se conecteze (automat) si deci sa mentina conexiunea.

 5. Woodrow P. Vasquez 03/07/2013 at 00:58

  Cu cateva zile in urma, un prieten, satul de ics-ul din windows si-a cumparat un router -Linksys WRT54GL- si cum e afon in domeniua m-a rugat pe mine sa il ajut cu setarile(deocamdata routerul va fi folosit in mod wired). Toate bune si frumoase, numai ca orice am incercat si orice am facut (setat dhcp enabled, pus ip-uri manual, update firmware) nu vrea sa se conecteze la internet. (da ac. eroare: can’t find pppoe server). Exclus sa fie de vina cablurile sau isp-istul (rds fiberlink). Folosit pe post de switch dracovenia merge brici iar netu „pe direct” merge si el. Dupa vreo ora si ceva de chinuri am plecat acasa si am luat si routerul cu mine sa-l incerc si la mine. Si acum…SURPRIZA, cu ac setari si ac isp (tot rds fiberlink) dracia asta de router functioneaza de n’are aer. Ce mama dracului se intampla, ca la el nu merge si la mine merge, tinind cont ca avem ac. tip de conexiune si ac. isp? Mi-e greu sa cred ca rds-ul a „manarit” TTL-ul numai in anumite locatii. Exista vreo explicatie pt problema asta? Si daca da, care ar fi?

 6. Criss 04/07/2013 at 18:33

  Probleme cu Linksys WRT 54GL si RDS Fiberlink
  12-10-2007
  Cu cateva zile in urma, un prieten, satul de ics-ul din windows si-a cumparat un router -Linksys WRT54GL- si cum e afon in domeniua….

  HAHA spam.

 7. Paul 04/11/2014 at 07:49

  Am si eu o intrebare…Am configurat de curand un router wireless TP-LINK alb cu o antena, in reteaua RDS. Am setat tipul conexiunii pe PPPOE (am trecut username si parola), am dezactivat QSS, am setat numele si securitatea wireless (WPA2), am setat Time Zone si am facut si MAC CLONE…am facut cam tot ce ar trebui facut…Bineinteles am dat save la toate. Routerul s-a configurat corect dar nu-si ia IP pe WAN…Initial ma gandeam ca poate e defect routerul asa ca l-am schimbat cu alte doua routere…Deci 3 routere diferite..toate acelasi lucru= Nu primeste IP pe WAN (apare 0 peste tot si scrie connecting..Desii nu se conecteaza…am asteptat o gramada). Ceva sfaturi..? Am sunat si la RDS si ei mi-au spus ca ma vad conectat la retea cu routerul dar mie nu imi merge netul…nici pe fir si nici wireless…M-am gandit apoi ca poate e placa de retea dar pe direct merge..(deci nu are nimic placa)…Astept niste sfaturi si scuze daca nu m-am facut inteles..

 8. criss266 04/11/2014 at 10:58

  @Paul
  Ceea ce banuiesc eu, spui ca ai activat CloneMac, tu nu trebuie sa ai nici o treaba cu acest CloneMac, unde poti sa schimi Macul routerului, ceea ce iti poate da conflict, cu altul.
  Incearca sa faci conectarea WAN intai, fara WPA2, adica fara wireless, doar WAN, prin fir la laptop sau PC.

  Reseteaza routerul si fa doar conexiunea WAN, apoi fiecare pas la rand, ca sa vezi unde e buba.
  Deci doar:
  – Conexiune PPPoE
  – user
  – pass
  La MTU sa nu atingi (defautl 1492)
  Atat deocamdata, apoi daca nu merge aranjeaza time settings.
  Revin-o…

 9. sorin 09/11/2014 at 13:20

  De mare ajutor.
  Multumesc!

 10. Daniel 09/12/2014 at 22:42

  Va salut! Am un router Cisco..cablul de la rds l am bagat in sectiunea internet si mai am inca 4 sectiuni ethernet..intr o astfel de sectiune ethernet am bagat un cablu de retea prin care sa conectez xbox ul dar nu merge..daca bag cablul care vine de la rds in xbox merge fara probleme…mentionez ca wireless ul este functional in tot acest timp..este vreo setare anume pentru a l putea face sa mearga..va multumeac anticipat

 11. criss266 09/12/2014 at 22:56

  Scoate de la xbox si baga in pc, astfel verifici reteaua si cablu.
  La xbox ai facut setarile pentru pppoe, daca bagi cablu de la router, trebuie sa refaci setarile. Cablu de la rds este pe profil pppoe cu user si parola, asta inseamna ca ai in xbox facute aceste setari.
  Nu are treaba wireless-ul. Dar conecteaza un telefon la wirelessvsi iti dai seama daca routerul este configurat bine, adica sa ai net pe telefon.

 12. george 21/12/2014 at 14:38

  pot sa configurez un router de la pc meu cu acontul si paraola lui de net la mn acasa ca el nu are pc acasa si vrea wi fi si pe urma sal caectez la modemul lui sa mearga

 13. Adi 16/01/2015 at 11:53

  Salut, am si eu o problema exact ca a lui paul.

  Am un router tp link,uneori se conecteaza la rds, alteori nu-si ia IP-ul, ramane pe Connecting.
  Am cumparat al doilea router TP link, ca am zis ca primul are probleme, s-a conectat, a mers cateva ore, pe urma a pierdut conexiunea (fara sa modific nimic la el) si apoi nu s-a mai conectat.

  Al 3-lea router, un d-link, merge.

  Pe direct merge fara probleme.

 14. criss266 17/01/2015 at 08:58

  @Adi
  Ar trebui sa ai o setare acolo, care suna cam asa:
  „Connect automatically, Connect automatically to the Internet after rebooting the system or connection failure.”
  Deci daca conexiunea cade, trebuie sa se reconecteze.
  Eu am bifat aceasta functie, in rest nu am mai bifat nici o functie desi mai sunt:

  -Connect on demand: Re-establish your connection to the Internet when there’s data transmitting.
  -Connect manually: Connect to the Internet manually by the user.
  -Connect on fixed time: Connect automatically to the Internet during the time you fix.

 15. Cristian 14/03/2015 at 20:35

  gciubi, sicur poti, da-mi un email si iti spun cum sa faci.

  Edit:criss266
  Nu pot sa te las sa faci reclama la un site care au preturi cu 30% mai mari decat alte site-uri, acolo este hotie la drumul mare.

 16. Gabriel Coman 23/06/2015 at 09:03

  Buna ziua,

  am un router tenda 303r si nu reusesc sa ma conectez pe nici unul din cele 4 porturi LAN. Am setat in PC IP dynamic si DHCP enabled dar nu vrea sa mearga. Daca fac ipconfig/all in Run vede ca nu am DHCP enable si nu stiu unde gresesc. Ma poate ajuta cineva?
  Multumesc.

 17. criss266 23/06/2015 at 17:20

  @Gabriel Coman
  Incearca si cu IP static gen 192.168.0.101 si vezi daca se conecteaza. Incearca sa dai si o reparare la retea.

 18. criss266 23/06/2015 at 17:23

  Sterge si conexiunile pe care le-ai avut inainte, pentu ca uneori fac conflict.

Lamureste-ne