Navigand de atatia ani pe net, ma deranjeaza cand vad pe un site sau pe un forum, intrebari ilogice, plasarea de imagini (poze) pe forum pe rezolutii gigantice si mai ales formularea titlului unui subiect de forum.

Scuzati-ma, stiu ca voi avea repercursiuni, din partea unor persoane care se pot simti lezate in orgoliu, dar trebuie sa precizez, cea mai mare dovada de incultura a unei persoane este alegerea unui titlu fara sens cu continutul mesajului, sau un singur cuvant gen „tag – cuvant cheie”.

Ma frapeaza si ma irita in mod deliberat, cand vad intr-un forum, titlul subiectului „AJUTOR”, acesta fiind cel mai mare gest de incultura si respect fata de ceilalti.

Marea problema a multor neajutorati, este disperarea, acea parte a nestiintei si a marei intrebari… DE CE ? Turband sa scrie cat mai repede problema, crezand ca vor primi raspunsul imediat. Aici apare acea intrebare dintr-un comentariu sau din noul topic creat pe un forum, din care nu intelegi nimic, totul scris impreunat, fara nici o virgula, parca nu ar respira in timpul descriierii problemei.

 – – – – – RESPIRATI – – – – –

De ce punctez aceasta realitate, de multe ori am avut si eu ca toata lumea, nedumeriri in anumite situatii, am cautat informatii sa ma ajut pe mine sau pe altii, am sarit foarte multe topicuri de forum din cauza acelui titlu pe care il urasc „Ajutor”, chiar daca in inima subiectului putea exista ceea ce cautam eu. Chiar indexarea Google sare aceste subiecte, mai bine zis vor fi puse undeva la coada clasamentului. Ceea ce imi pare rau este ca cel care a raspuns si a gasit rezolvare la problema „Ajutor”, nu beneficiaza si de multumirea celorlalti cu aceeiasi problema.

Intreb si eu retoric, cei cu titlul „Ajutor”, cand au o problema si cauta ceva pe Google, scriu tot… „Ajutor”. Nu vi se pare penibil, chiar nu se poate formula un titlu pe ideea principala gen ” Ma doare in cur „, la asa titlu, poti sa te gandesti, ori la pamfletare, ori la hemoroizi, dar tot elimini milioane de posibilitati a titlului „Ajutor”.

Sper ca ati inteles unde bat campii.

Dar sa precizez cum vad eu acest sistem de adresare pe un forum sau site.

Ca idee generala pot sa precizez urmatoare lege logica.

  • Incepe cu ce vrei sa faci ( astfel creati o imagine de ansamblu pentru cititor a ce doriti )
  • Poti continua cu ce ai incercat sa faci ( astfel cel care cunoaste problema, isi va da seama unde ai gresit )
  • Apoi inchei cu ce nu sti sa faci ( aici va intra ambele situatii, eroare in problema sau nestiinta in continuarea problemei pana la final )

Am scris acest articol trecand o ocheada prin forumul programepc, am sa atasez aici un topic ca exemplu si nu o sa atasez cine la scris, pentru ca nu asta e important.

"am luat programul iso burner si am inceput sa arhivez cu 7 zip dar atunci cind vine vorba sa imi apara banda aceia verde care imi spune ca se face imagine la windous true faster sp3 nu imi apare tr sa dau de 2 ori si mi se deschide 2 ferestre cu niste fisiere incomplecte si de abia atunci vad ca ii deschisa pagina corespunzatoare dar dureaza ff mult ce am facut gresit mentionez ca am facut asa am luat fisierul din byesoft am facut clik dreapta si acolo lunde scrie xp sp3 curat am facut cu 7 zip acel folder nu lam arhivat mentionez si as mai dori daca se poate un tutorial cum se pune pe stik windous"

-Respirati- sper ca intelegeti acum la ce ma refer. Putina logica, este imposibil sa-l citesti de la un cap la altul, o singura data si sa intelegi ce vrea sa faca , ce a facut si ce nu stie sa faca. Nu tampesti user-ul care vrea sa te ajute.

Cand asterneti o idee, un fapt, o relatare, o cerere, fiti cat mai elocventi cu putinta. Cu cat enuntati problema mai citet literar, cu atat va fi inteleasa mai clar si mai bine, avand o sansa mai mare sa primiti un raspuns cat mai bun si cat mai rapid.