Ca urmare a unui comentariu (Mihai), care a primit un colet cu firma de curierat GLS, am rascolit putin internetul si nu ma mirat faptul sa gasesc numai cuvinte de rau augur asupra GLS-ului.

Ceea ce ma frapat este modul de taxare a taxelor vamale, la o suma de 124-125 ron, asta chiar daca comanzi un colet de 20$ tot 124 ron te costa taxele vamale, care constau in taxe doar de ei stiute. Am facut o socoteala… rapida la coletul lui Mihai adunand valuarea coletului si drumul, 53 lire, am aplicat doar TVA, neintrand in linia de 150Euro pentru a i se aplica taxe vamale, conform legi vamilor si am ajuns la un TVA de aproximatix 70 ron.

mihai 22/08/2014 at 8:23 pm
salut.am facut si eu o comanda la o rochie de pe un site din china…a costat 39 de lire. am platit transport 14 lire si acum m-a sunat cineva de la vama ca trebuie sa mai platesc inca 125 de ron. habar n-aveam de chestia asta..pe site nu scria de taxa vamala. in fine..sa zicem ca inteleg si cu taxa vamala. dar cum au calculat-o ei? la un colet de 200 de ron sa imi ceara taxa vamala 125? e 60% din valoarea coletului. si cand am intrebat ce se intampla daca refuz imi zice ca imi da amenda 3000 de euro?:))) aveti idee ce as putea face? multumesc

 

Ei cum au ajuns ei la suma de 125 ron, nimeni nu stie, dar stiu foarte bine sa ameninte cu amenda de 3000 ron/euro daca nu ridici coletul.

Inca nu stiu o rezolvare a acestei situatii, nu am gasit inca pe nicaieri, dar cred ca o reclamatie la OPC, ar fi de bun augur. Normal cei de acolo ar trebui sa te indrume spre o anumita cale de atac sau urmatorul sfat.

Oricum, orice rezolvare va avea acest caz, eu am vrut sa va anunt sa nu comandati prin acest servici de curierat „GLS”, asta pentru a nu va trezi ca la un colet cu un pix, sa platesti o cutie de pixuri intreaga. am impresia ca firma mama a GLS-ului este prin Suedia, dar nu stiu exact. Problema este ca fiind implicata in Romania, trebuie sa fiti atenti mereu cu cine faceti transportul.

Daca anumite site-uri care nu afiseaza firmele de curierat, cereti in mod express, numele firmei cu care au de gand sa livreze coletul. Astfel va feriti de astfel de situatii.

Sa auzim numai de bine.

Sitele este „lovelywholesale.com