Lenovo A8 alb – Lenovo A806 negru , un smartphone 4G  lansat in luna august 2014, cu un singur sim, cu procesor MTK6592 (Cortex A7 octa core la 1.7GHz), 2 GB ram,16 GB memoria interna si camera de 13 mpx (senzor sony F2.2).

Procesorul MTK6592 (Cortex A7 octa core la 1.7GHz) este foarte foarte rece, orice m-am jucat, orice aplicatie am rulat, acest Lenovo A806 nu sa incalzit niciodata, fata de majoritatea telefoanelor cu android la care se incalzeste telefonul in spate in dreptul procesorului, in special pe langa camera.
Marginea carcasei aproape jumatate este din metal, carcasa din spate lasa multe amprente, dar cu husa de silicon, acest fapt dispare.
Ecranul (display-ul) se vede foarte bine pentru un OGS Screen la rezolutie HD, culori foarte bune + posibilitatea de a regla contrastul, saturatia etc.

Touchscreen impecabil, accepta orice comanda fara probleme, stil lenovo.
Bateria de 2500 mAh este buna, nu wow, dar este ok, nu am facut niciodata un test relevant, dar pot spune ca ma joc estul de mult, gen 2 ore pe zi, net, wifi, mesaje, mai putin vorbit, dar apelurile consuma nesemnificativ, fata de netul pe cartela, oricum cel mai important este sa setati luminozitatea cat mai putin posibil, pentru ca la maxim, bateria tine putin si oricum o sa va doara ochii, sa tineti luminozitatea la maxim, e prea puternica.
Lenovo A8 alb Lenovo A806 negru Mini Review  Camera este de 13 mpx, nu am reusit inca sa fac cateva poze la lumina soarelui, pentru ca de cand l-am cumparat am prins cred ca 2-3 zile de soare si nu am fost inspirat sa fac cateva poze la lumina lui. Blitzul este dublu, foarte puternic.

Asa cum am mai zis imi place ca memoria interna nu mai este impartita si Lenovo A806 are 14 Gb, intr-o singura partitie pentru aplicatii. Eu deja am 1,21 Gb aplicatii, ceea ce pe THL w100 ar fi fost imposibil, pentru ca partitia pentru aplicatii avea doar 0,99 Gb, oricum am mai scris aici despre asta, „atentie la stocare interna„.

 

 


Un dezavantaj la care stiu ca nu sa gasit inca remediu, sunt afisarea numarului si in chineza, langa numar, aveti imaginea mai sus, in chenarul rosu, este doar un dezavantaj estetic, nimic alceva. Limba Romana este doar partial in jur de 80%, restul in engleza.

GPS-ul este superb, se conecteaza in jur de 30 secunde afara, 1 minut in casa, pozitia exacta.

Sunetul este ok, inalte mari si mai putin bass, dar si la maxim sunetul nu este distorsionat.

Ruleaza Android 4.4.2 cu interfata VibeUI, creata special pentru Lenovo. Nu are lag absolut deloc, din 2GB RAM, raman liberi 1,5 GB, fara alte aplicatii deschise.

Difuzorul pentru apel voce (cel de la ureche) se aude foarte bine, destul de tare. Te descurci in mediu cu galagie ridicata.

Lenovo A8 alb – Lenovo A806 negru

Telefonul este cumparat de pe b2cbuying.com, iar specificatiile pentru Lenovo A8/A806 sunt aici: LINK

Am sa va pun 2 poze, facute in casa, nu am nimic impersonal pe care sa le postez plus 2 filmulete.

Din cauza codului rosu, tensiunea curentului este foarte fluctuanta, astfel in timp ce am scris acest articol, sa stins calulatorul de 3 ori, am pierdut de fiecare data o parte din articol ce nu se salvase, este foarte iritant, dar pe o astfel de vreme nu ai ce face decat sa scri un articol ca mine sau sa te joci pe pc, pentru ca este o iresponsabilitate sa iesi afara din casa si sa te plimbi, ca sa nu zic o nebunie.