Multe magazine online China, sunt in general serioase, dar mai exista si cele „scam”, facute special pentru a frauda un cumparator novice.

In primul rand nu exista magazin online sa nu perceapa plata prin Paypal (din cauza ca paypal are Buyer Protection) si/sau Escrow (Buyer Protection), sau orice tip de tanzactii prin banci virtuale cu „Buyer Protection”,ori plata prin card, unde alimentezi un cont, care este usor de urmarit.

 

 

Atentie Magazinele online care percep plata doar prin:

 • MoneyGram
 • Western Union
 • HSBC
 • T/T

Sunt 99,9% scam, magazine special construite pentru frauda, daca faceti o asemenea plata, nu aveti sub nici o forma o protectie, doar norocul. Chiar daca reclamati o astfel de inselatorie, aveti sanse 99,9% sa nu va mai recuperati bani. Multe site-uri de anunturi produse gen OLX, spune clar sa nu platiti sub aceasta forma, dar uni nu citesc nici ce scrie in fata lor si uni sunt prea creduli.

 

 Magazine online China, pe care trebuie sa le ocoliti
Nu trebuie sa ajungeti in aceasta stare.

Un magazin online, detine  pagina:

 • „About” – in care este specificata profilul magazinului, locatia sediului, numar de telefon/fax, toate caile de comunicare, vechime. In site trebuie sa fie feedback-ul de la cumparatori.
 • Politica de returnare a produsului/elor – In caz ca sunt defecte, sau le trimiteti la garantie, trebuie sa existe pasi care va indruma pe aceasta tema.
 • Sa detina intrun fel sau altul, protectie pentru cumparator, gen:
 1. Aliexpress – Buyer Protection intern
 2. Ebay – Buyer Protection intern

De pe siteurile online de cumparaturi gen „Aliexpress / Ebay”, cumparati de la vanzatorii care au calificative foarte mari, ocoliti pe cei care au putine calificative, nu e drept pentru ca si ei trebuie sa detina o sansa, dar risti pe bani tai.
Lista magazine online China

Lista magazine online China pe care trebuie sa le ocoliti:

  [site – motiv – sursa]

 1. shxiangyunda.com   – plata doar prin MoneyGram / Western Union  (doru)

 2. NttExpress.com        – au trimis track fals, nu au raspuns la disputa ( bani recuperati – Adrian)

  3.   chinabuye.com

  mobile-emall.com
  hot-digitals.com
  super-wholesaler.com
  special-mall.com
  stock-hotselling.com
  morebuygo.com
  elec-trading.com
  bestbuysz.com
  newestelec.com
  gadget-stores.com
  ewall-digital.com
  original-mall.com
  onlinelec-store.com
  elecretail.com
  authorizedmall.com
  elec-hardware.com
  mt-yoming.com
  digitalstares.com
  mtherla.com
  guidesaler.com
  cn-bingo.com

@luca
Am comandat in trecut, de pe chinabuye.com, primele 2 comenzi au fost ok, a 3 a comanda era un telefon, dupa ce am platit, imi dau astia mesaj ca nu e pe stoc. si imi dau sa aleg una din 3 optiuni, returnare bani, sa cumpar altceva si inca una nu mai stiu. Le zic la astia sa-mi returneze banii ca nu vreau sa cumpar altceva, insa de fiecare data dupa ce le-am zis ma luau cu mesaje de genu ” Nu vreti sa pastrati banii in contul dumnevoastra chinabuye iar la comanda viitoare primiti 2-3 % discount… bla bla. Am zis sa nu deschid disputa paypall, pana nu ii mai bat putin la cap. Si asa dupa vreo 8 zile intr-un final mi-au returnat banii, de parca ar fi fost ai lor.
Le-am promis ca o sa le fac bad reviews, asa ca va sfatuiesc sa nu cumparati de acoolo, mai ales ca au doar singapore post, dhl scump si ems, iar la o problema cum am avut si eu va toaca !
 

Daca mai exista completari pe care pot sa le aduc acestui articol (Magazine online China), in special site-uri pe care ati avut probleme, va rog scrieti un comentariu si voi actualiza ori de cate ori este nevoie.