In ultimul an, aceste cumparaturi din China era o adevarata afacere, astfel unele persoane au fost impulsionate sa cumpere din China si sa vanda in tara, aducand un profit frumusel. Binenteles ca si transportul prin PostNL – Olanda, Deustche Post – Germania, Sweden Post – Suedia si BPost-LVS – Belgia, in mare parte gratuit si aducand lipsa platilor vamale, a fost un rai pentru cumparaturile din China.

Dar se pare ca acest trend de cumparaturi din China se stinge usor dar sigur, pentru ca deja exista 2 cazuri in care colettele prin PostNL au ajuns la oficiul postal vamal, unde se plateste cel putin 24% din pretul de achizitie, oricum detalii de sistemul taxelor vamale si modul de aplicare am scris aici, pentru cei care nu stiu. Deci este vorba de 24-35% mai mult din pretul produsului, ceea ce este un inconvenient foarte mare.

Totusi cand o problema nu vine singura, mai este una care nu poate fi trecuta cu vederea, pentru ca si aceasta este foarte mare aproape egala cu prima si o putem evidentia prin cursul dolarului.

Acum un an dolarul american se invartea in jurul a 3.2 – 3.3 ron, dar astazi a ajuns la fabuloasa suma de 4.2012, la o diferenta de aprozimativ 24 de bani de euro care este 4.4472. Asa ca fata de acum un an dolarul este mai scump cu aproximativ 1 leu, adica nu ajungea taxele vamale mai avem si cursul pe cap.

Ai naibi americani, zici ca criza economica care a inceput de la ei, parca au fabricat-o pentru binele lor, altfel spus ei au iesit cel mai bine din acest colaps. Rusul is matura cum poate rubla de pe jos, euro abia se mentine la nivel, dar marfurile pe bursa EU este mai scumpa decat la americani, iar americanul isi ridica puterea dolarului. Frumos joc, dar scump pentru noi, pentru ca marfa din China este raportata la dolar, asa ca intervine intrebarea:

Important – Cum sa comanzi produse din China SUA non-UE – 26:09:2015