Nu se mai aprinde tableta / telefonul ?

Cauze posibile:

  1. Root-are
  2. Update ROM
  3. Nerespectarea pasilor pentru procedeele punctelor 1 si 2
  4. Schimbarea cailor de boot, prin editarea fisierelor sistemului, dupa root
  5. Executia pasilor de mai sus cu bateria aproape descarcata

In mare parte telefoanele sunt mai putin sensibile fata de tablete si sunt mai usor de depanat. La tablete daca tensiunea bateriei scade sub 3,7V, nu mai porneste sub nici o forma, chiar daca incerci sa o lasi la incarcat si 20 de ore, pur si simplu nu se mai aprinde tableta.  O sa tindeti sa o aruncati la gunoi, sau sa o duceti la un service. Nu e nimic gresit, numai ca timpul in service este mare si mai trebuie sa achitati si o factura.

Nu se mai aprinde tableta / telefonul ?

Pregatirea depanari dureaza mai mult decat depanarea in sine care dureaza doar 10-20 secunde. In special acest fapt se intampla cand faceti root, update, sau modificai in sistem cu putina baterie 10-20%, iar aceste operatii se termina fara finalul asteptat.

Se mai poate intampla si cand nu folositi o perioada tableta, care ramane cu putina baterie, chiar daca este inchisa / inchis, orice device consuma energie.

Cel mai rapid mod de depanare este desfacerea tabletei taiati mufa de la un incarcator, sau un cablu de date (recomandat), cu un aparat de masura indentificati plusul si minusul bateriei (asta daca nu scrie pe placa), dar si a cablului de date (4 fire, doar 2 fire au tensiune), atasati plus la plus si minus la minus, timp de 10-20 secunde, debransati, aprindeti tableta, daca se deschide conectati imediat incarcatorul, daca nu se intampla nimic, repetati procedeul. Oricum cand desfaceti tableta puteti masura curentul din baterie, daca aceasta are mai putin de 3,7V e clar ca e descarcata.

Bricked tablet repairAm zis ca recomand un cablu de date, pentru ca alimentarea de la USB, este de 5 V stabilizat, iar folosirea unui incarcator mai vechi poate avea o tensiune de 8-9 V, chiar daca pe el scrie 5V, dar nu e nici o problema cand alimentezi cu el prin mufa de incarcare, pentru ca cipul de incarcare din telefon / tableta, reduce automat tensiunea mai mare, dar aplicata pe baterie direct, tensiunea nu mai intra prin acest cip si nu stiti cat de sensibile sunt componentele imediat dupa baterie.

Imediat dupa acest procedeu si repornirea tabletei, este bine sa o lasati sa se incarce, iar in caz de nefunctionare a sistemului necorespunzatoare, reinstalati ROM-ul, daca ramane doar imaginea cu Android si nu intra in sistem, ori faceti backup, ori reinstalati Rom-ul.