Mereu avem tendinta sa atacam exploziv orice neconvenienta ( b2cbuying ), orice pierdere, sau gustul amar al unei actiuni.

In orice imprejurare avem de aface cu aceste emotii si actiuni de acest gen, face parte din viata de zi cu zi, mai ales in aceasta perioada in care injuram politicieni pentru orice neajuns il avem.

Totusi sunt unele limite pe care trebuie sa le avem in mediul public.

Spun toate acestea din cauza unor comentarii pe care le-am cenzurat din cauza depasiri acestor limite: „razbunarea”.

Totul a plecat de la acest comentariu:

THL T6 Pro este cumparat de pe b2cbuying, este bun, dar cumpara din alta parte. Ei aici e problema, din cauza unei probleme cauzata 50% de ambele parti, intervin astfel de speculatii, pe care eu nu le accept.

[one_half last=”no”]

Yahell a cumparat un telefon de pe b2cbuying, la care in prima zi a cazut microfonul, dupa o discutie cu magazinul, a fost indrumat sa trimita telefonul inapoi la garantie.

La orice comanda in China iti asumi automat faptul ca in caz de probleme vei plati drumul spre garantie, dar si timpul de asteptare, am mai precizat aceasta problema. Se acorda o reparatie in tara, la orice service specializat, dar orice magazin suporta doar 5-10$ pentru aceasta reparatie. Oricum la noi costa mult mai mult, deobicei.

[/one_half]

[one_half last=”yes”]

Din cauza unui fapt asumat cand faci o comanda in China, Yahell a decurs la reparatia in tara la un service, acestia schimband microfonul, dar si acesta la 5-10 minute s-a ars, precizez nu imediat, in decursul testului la service. Costul operatiei a fost 40 ron, daca nu ma insel. Concluzia fiind schimbarea placii de baza. Poate si magazinul cand a testat telefonul 2-3 secunde a mers, problema survenind la 2-3 minute de la folosire continuu. Nu apar, dar precizez si aceasta ipoteza. Alte magazine nici macar nu testeaza, nu root-eaza, etc.

[/one_half]

Dupa discutii cu magazinul sa ajuns la doua opinii:
– magazinul – inapoi la garantie
– clientul – vreau banii inapoi

Din cate am inteles disputa este inca deschisa in PayPal, intre timp va fi, sau a fost solutionata.

Problema mea este ca daca ai avut o problema personala cu un magazin, nu trebuie a impui altora sa nu mai cumpere de pe acel magazin.

Nu toti au ghinionul tau Yahell si daca il trimetea-i la garantie era ok, acei 40 ron ii plateai pe transport.

Dupa cum stiti de pe Pandawill am primit o replica la un M3, 2 telefoane cu baterie terminata (10 miute), dar nu am zis niciodata nu mai comandati de pe acest magazin si sunt cel putin 100 de oameni care au comandat de acolo si nu au zis nimic. Au mai comandat si alti colegi si a fost ok, sau aproape ok.

Sunt multi care au comandat si de pe b2cbuying si nu au avut nici o problema.

Uite o cautare pe google „tinydeal pareri”, prima pagina un articol:

Aveti grija cu TINYDEAL.COM ! – prima gasita, prima servita, nu am sapat pe net. Toate au „bube”, daca vrei sa le cauti, le gasesti.

Deci daca tu nu ai avut probleme nu inseamna ca alti nu au avut. Am mai precizat ca nu exista magazin in China sa nu detina astfel de pareri pro si contra. Dar si cele din tara suporta aceasta divizare, credeti ca Emag nu are acelasi fenomen ? Ba da, precum orice magazin din lume.

Deci iti poti spune problema, dar nu poti indruma un cumparator in acest mod, lasa-l sa decida singur de unde vrea sa cumpere, avand deja o lista de magazine in care este inclus si  tinydeal. Daca il intereseaza bine, are mii de comentarii si mii de recenzii si articole pe net.

Deci ati etala problema e una si a indruma, a corupe pe alti e alta.

Mai exista o altfel de problema, genul de reclama ascunsa.

reclama ascunsa aliexpressUn post in care eram facut „prost” a fost editat de catre „rotaru”, semn ca a evaluat mai bine situatia. Mie mi se pare mai mult teapa decat o tranzactie viabila (link), plata prin WesterUnion sau MoneyGram. Cand sunt o gramada de magazine care ofera la acelasi pret prin Paypal. Exemplu – link 1link 2.

[one_half last=”no”]

Daca e sa ajungem la o concluzie adevarata, toate magazinele dezamagesc, dar incercam sa ne facem treaba cu ele asa cum sunt si speram sa nu fim noi acei care o patesc, sau sa pierdem bani. De aceea e bine ca sunt servicii de plata precum PayPal.

Nu tin cu nici un magazin si nici cu b2cbuying, dar nu vreau discriminat nici unul, pentru ca toate fac la fel, fie ca ati avut o experienta proasta cu unul anume sau nu.

[/one_half]

[one_half last=”yes”]

Nici un magazin nu-i convine sa-i trimiti marfa inapoi si sa-ti dea bani, pentru ca cu acel produs nu mai are ce sa faca, nu-l mai poate vinde ca nou. Alta e sa il trimiti la garantie si sa-l retrimita catre tine. Garantie o suporta fabrica nu magazinul, dar „refound” produs, este o pierdere mare.

Toate magazinele vad asta cu rautate. Pana si la Emag sau orice magazin din tara faci asta nu mai primesti bani toti inapoi, retragandu-se o parte din bani reprezentant partea de uzura pe care o afiseaza device-ul.

[/one_half]

Oricum cat mai putine neplaceri in shoping extern si sper ca m-am facut cat de cat inteles. Stiu ca fiecare aveti dreptul la opinie, dar nu uitati ca acest drept il am si eu.

Daca as face un sondaj despre b2cbuying, care au avut probleme si care nu, sunt sigur ca partea buna se va ridica mult sus. Dar la toate magazinele o sa vedeti aceasta tendinta.

Deci comentati experienta voastra, dar nu instigati pe ceilalti.