Mai exista ghinionul sa cumparam produse care se strica si trebuie sa facem o returnate la garantie in China la magazinul de unde am achizitionat produsul.

In primul rand, trebuie contactat magazinul, prin mail in care explicati ce sa intamplat, atasat este bine sa puneti un fisier video sau un link al unui fisier video in care  evidentiati defectiunea.

Suportul magazinului o sa revina cu un raspuns.  (posibilitati –  returnate la garantie)

  • Va recomanda sa-l reparati in tara,  la un service specializat, de la care luati chitanta, o scanati o trimiteti prin mail magazinului si va inapoiaza bani prin Paypal, etc. Totusi intrebati pana la ce suma poate suporta magazinul, pentru ca exista posibilitatea ca reparatia sa fie prea scumpa iar magazinul nu o poate sustine.
  • Va poate recomanda cateva setari in functie de defectiune
  • Va poate recomanda sa trimiteti produsul la ei, inmanandu-va un numar RMA si adresa de livrare.

Returnare la garantie

Daca aveti un telefon folositi un plic cu bule si puneti doar telefonul, fara restul de accesori (cablu date, incarator, etc), trimiteti cu serviciul (Recomandata Externa), pentru ca e cel mai ieftin. Daca postarita nu vrea sa primeasca pachetul, spuneti ca ati mai trimis electronice in plic cu bule si nu au fost probleme.

Pentru siguranta mai mare, infasurati telefonul intr-un strat cu folie cu bule, apoi puneti-l in plicul cu bule final.

Costul unei recomandate externe in China, pentru un telefon in plic cu bule, este de 30-40 ron. Coletul face in jur de 2 saptamani pana la destinatie, numarul de track primit de la posta, il oferiti magazinului, pentru a putea urmari si ei coletul.

Transportul „dus”, il suportati voi, returul de la garantie va fi suportat de magazin, prin metoda prin care ati primit coletul, dar este bine sa le precizati mai inainte sa trimeata coletul tot cu PostNL sau dupa caz cu ce vreti voi.

De ce este o taxa limita platita de magazinele din China

Este normal ca uni romani sa poata fi abuzat de aceasta facilitate, astfel sa fi facut unele dovezi de  plata fictive, prea umflate.

Piesele la noi fiind foarte scumpe, exista posibilitatea exagerarii la facturare si nu in ultimul rand, la ei tot telefonul este la jumatate de pret la cat il cumperi, deci reparatiile sunt foarte ieftine. Sa nu credeti ca-l repara magazinul, ei il trimit la sediile specializate a fiecarei firme de telefon.