Cea mai buna si rapida aplicatie pentru root-area device-urilor android (root android), eu cred ca este Root Android Genius, o aplicatie super rapida si simpla, care suporta peste 10 000 de modele e device-uri, inclusiv Android Kitkat 4.4.2.

Aplicatia Root Android Genius nu necesita instalare in windows, fiind o aplicatie portabila, astfel fiind foarte stabila pe toate platformele windows, fiind accesibila cu un „singur” click.

Totusi pentru a face root la orice smartphone sau tableta, trebuie mai intai sa aveti instalate driverul pentru telefon / tableta in calculator. Se poate face usor, dar depinde de fiecare device in parte.

Pentru a incepe actiunea de root mai trebuie sa descarcati si programul Root Android Genius.

Root Android Cum sa rutezi telefonul cu Android

Cand conectati telefonul fara USB Debug bifat, va apare doua ferestre [img. 3 si 4], in imaginea 4 (deschideti folder…) rezulta img.5 care contine driverul pentru telefonul / tableta dvs. rulati executabilul, asfel instalati driverul necesar recunoasterii telefonului cu calculatorul.

 

 

Daca nu aveti aceasta driver, fiind o versiune de android mai veche.

Acesta este driverul universal pentru tablete / telefoane.

Download Driver

USB debug

 

Intarati in setarile telefonului la „developer option” si bifati „USB debug”, adica in romana „Setari -> Optiuni dezvoltator -> bifati „Depanare USB”.

Daca totul este ok, atunci totul trebuie sa arate ca in img.2, adica in Device Manager (My Computer > Propietati >Device Manager).

 

Rulati programul descarcat Root Android Genius, cu USB Debug bifat, introduceti cablu USB, asteptati ca programul sa detecteze device-ul, bifati „Accept the user agreement” si apasati „Root It”.

Root Android

Asteptati ca programul sa termine operatia de root.

root android telefon tableta

Cand operatie de root se va termina telefonul /tableta se va restarta. Procesul de root este reversibi, adica puteti anula root-ul.

Daca vreti sa ajungeti in inima fisierelor sistemului android si vreti sa modificati anumite fisiere, cu mare grija. Sunt multe aplicatii de Manager fisiere, dar eu am lucrat cu unul care m-a multumit pe deplin, acesta fiind „File Explorer”.

File Explorer este alcatuit din doua aplicati una normala si una pentru root. Eu va dau adresele din magazin play, dar puteti sa le decarcati direct din magazin.

File Explorer + File Explorer (Root Add-On)