Router Wireless Tenda W316R

Am detinut pana acum un router wireless Serioux, saracul a mers vreo 2 ani si a crapat subit, imi da net si banda cat si cand vrea el. Partea de wireless ametise si nici nu mai puteam accesa routerul sa mai pot seta cate ceva, poate-l faceam sa isi mai revina, l-am inmormantat in cutia celui nou.

Deci cel nou este un Router Wireless Tenda W316R, comandat de pe Emag, initial doream un Router wireless N TP-LINK TL-WR740N , dar nu mai era la oferta.

Rapid de configurat, acelasi sistem de mufare, adica 1 WAN si 4 LAN, supotra sistemul PPPoE (RDS), echipat cu suport wireless (b,g,n).

Ce este super laudabil la acest Router Wireless Tenda W316R, este optiunea Bandwidth Control, cu care poti limita banda de net pe fiecare IP care iese din router, fie el lan sau wireless si care este necerar sa fie manipulat la instalare, de ce spun asta, pentru ca automat el imparte banda pe fiecare IP in mod egal, dar manipuland aceasta setare, puteti da banda maxima in modul de consum.

 

Router Wireless Tenda W316R
Router Wireless Tenda W316R

 

[testimonial name=”Setarile mele la optiunea Bandwidth Control:”]

IP Adress 192.168.0.    –    100 – 102  ( 100, 101, 102 – 3 IP-uri care le folosesc)
Upload Download        –     Download
Bandwidth range         –      10000 – 100 000
Enable                          –       bifati si dati „Add to list”[/testimonial]

 

Cu celalalt router Serioux, un torent in descarcam cu maxim 2,4 mb/s, cu cablu direct bagat in unitate descarcam acelasi fisier cu 8 mb/s, deci imi impartea banda pe cele 4 mufe LAN, aproximativ, chiar daca celelalte dispozitive nu erau conectate, puteam intrerupe wireless-ul si sa scot TV-ul si tot mai mult de 2,4 mb/s nu urca, neavand nici o setare asupra benzi de net, am trait acest calvar timp de 2 ani, la greu mai schimbam mufele, puneam pe direct.

 

 

Acum cu Router Wireless Tenda W316R si optiunea Bandwidth Control, dispun de toata puterea benzi care a ramas din consumul celorlalte echipamente ( un laptop HP si un TV Samsung 6100 Smart), cu care consumul de banda este derizoriu, iar daca nu sunt in functiune toata banda este indreptata spre calculatorul pe care il folosesc.

Setarii PPPoE – RDS

tenda-router

Stiam ca aceasta optiune o au aparatele router wireless de la 300 ron in sus si normal ca am fost placul surprins sa descopar ca Router Wireless Tenda W316R de 46 ron, detine aceasta setare, plus ca detine protocolul de banda wireless „n”, cu care viteza pe dispozitive wireless este extraordinar de buna, in comparatie cu „b si g”.
[pricing_table type=”2″][pricing_column title=”Router Wireless Tenda W316R”][pricing_price]46 RON[/pricing_price][pricing_footer]Verifica Pret Emag[/pricing_footer][/pricing_column][/pricing_table]

Cititi si Configurare router RDS Conexiune retea PPPoE

Dati disable la optiunea WPS (wireless protected setup) pentru wireless, astfel rourer-ul va fi vulnerabil 100% asupra protectiei. Cu optiune WPS activata oricine in tema, se poate lega la reteaua voastra de net. Setarea WPS o puteti gasi in setarile pentru Wireless la orice router ( o mai puteti gasi si sub denumirea QSS | la TP-Link).