Unknown Device:
Putini stiu de posibilitatea gasiri unui driver al unei componente hardware (orice placa fizica din calcularor), cu ajutorul seriei „Hardware Ids”.

Cel mai rau este atunci cand nu avem driverul pentru placa de retea, pentru ca desi avem conexiune de net, nu ne putem conecta la internet.

Daca cunoasteti numele exact al placi hardware, puteti gasi driver-ul pe net, daca nu sunteti sigur pentru ca scrie „Unknown device”, sau daca nu gasiti driverul compatibil, atunci puteti incerca ultima alternativa, sa gasiti driverul dupa seria Hardware Ids.

Ca sa ajungeti la seriile Hardware Ids trebuie sa faceti urmatori pasi:

Click dreapta My Computer > Propietati > Device Manager

Mai usor puteti ajunge scriind comanda in casuta RUN „devmgmt.msc”, merge in toate windowsurile.

driver cu Hardware IdsAici in toate cazurile in care nu exista un driver pentru un device hardware, se va afisa un triunghi galben, sau sub forma ca in imaginea alaturata, asa va puteti da seama de orice problema.

 

 

 

De aici mai e un pas ca sa puteti intra in posesia seriei Hardware Ids.

Click dreapta pe device necunoscut > Propietati > Details > apasati butonul „Device description” si alegeti „Hardware Ids”, dupa selectare va aparea si seriile Hardware Ids.

Unknown devices

 

 

 

Asa apare afisat Hardware Ids pentru USB:

Unknown device
USB\VID_0451&PID_2136

 

Vendor ID – 0451

Product ID – 2136

 

 

 

 

 

driver cu Hardware IdsAsa apare afisat Hardware Ids pentru PCI:

PCI/VEN_1106&DEV_3059

Vendor ID – 0451

Device ID – 2136

Ca sa poti gasi detalii despre numele sau driverul pentru device-ul tau, trebuie sa folosesti aceste ID-uri pe site-uri de profil ” Unknown device „, eu va indic 2 adrese:

Unknown Device

: PCI Database si Magic Driver