Din cauza CD-urilor de proasta calitate, ca nu ai sa gasesti nimic bun la noi, chiar si la bani mai multi, la viteze mici, CD/DVD-urile nu suporta scrierea adanca, iar la viteze prea mari scrie prea superficial.

Eu din experienta datorez aceasta cauza in ordine:
1 – Blanck-urilor CD/DVD.
2 – Unitatilor de scriere DVD.
3 – Unitatilor de scriere Combo. (scrie doar Cd, citeste DVD)
4 – Unitatilor de Scriere CD.
5 – Softurile folosite pentru scriere.

Dupa mii de inscriptionari pe CD/DVD, pot preciza ca viteza optima este:

  1. Pentru CD-uri -16x
  2. Pentru DVD-uri – 6x

Incercati sa folositi pentru date si mai ales Sisteme operationale,  DVD+R, pentru filme au fost create DVD-R, dar nu conteaza. Ca marci ar fi indicat sa folositi VERBATIM si PRINCO.

Diferenta intre DVD-R/-RW si DVD+R/+RW:

  1. DVD-R/-RW – au fost create pentru filme, protectie impotriva piratarii DVD-urilor criptate, viteza mai mica la scriere.
  2. DVD+R/+RW – pentru date pentru ca are error protection mai bun, recomandat pentru scrierea Sistemelor Operationale.

Copiere DVD / CD

Pentru filme poti folosi viteza maxima, dar inscriptionarea va fi doar la suprafata si imediat la primele zgarieturi nu mai poate reda toate datele, asta nu inseamna ca nu va mai reda filmul, tehnica de azi a ajuns la posibilitatea hardware si software de a sari peste erorile de redare a filmelor.

Dar pentru un sistem operational care cu foarte multe fisiere si care isi verifica fiecare fisier copiat, este mult mai problematic. Orice mica eroare poate fi un esec. la fel si pentru jocuri.

Copiere DVD – Copiere DVD