Activare player video pe televizoarele LG

Activare player video pe televizoarele LG

Activare player video pe televizoarele LG

Dupa cum stiti, eu detin un TV Samsung 46ES6100, dar parintii au un LG   xx LH xxxx, nu conteaza seria pentru ce vreau sa povestesc. Prin magazine se gaseau televizoarele cu suport pentru muzica si poze, dar nu si pentru filme, cele cu playerul video activat costa cu 200 ron mai mult. Marea majoritate, le-au activat cu cele trei posibilitati existente, eu am incercat posibilitatea cea mai ieftina si la indemana, fiind foarte rapida.

A trecut cel putin un an de atunci, filmasem toata tarasenia, dar nu am mai postat articolul, totusi am gasit filmarea prin PC si m-am gandit ca poate mai sunt cei care nu au activat playerul video, de, acum e la moda vizionarea filmelor prin intermediul USB-ului, cu ajutorul unui stick USB, sau cu un hdd portabil (extern).

Scule necesare:

  • Un led IR’da (infrarosu), adica acel led de la o telecomanda
  • Un laptop, mp3, telefon (orice reda o melodie sub format wav sau mp3
  • Fisierul audio – WAV si MP3 (eu am rulat wav) – Descarca

Eu am folosit un laptop, un jack de casti  si o telecomanda, pe care am desfacut-o si am conectat doua fire de la mufa jack (- minus fiind masa si plus un canal), le-am pus direct pe piciorusul ledului fara sa-l scot de pe placa, dar sa nu aveti bateriile conectate.

Eu am folosit BSplayer, dar puteti folosi orice player si dati volumul la maxim. Ledul IR ar trebui sa-l tineti cam la 10-20 cm de reciverul IR al televizorului. Apoi rulati fisierul audio, de mai multe ori pana apare un o fereastra care va cere un cod de acces, lasati ledul IR si partea audio, nu va mai trebuie, acum tastati codul din telecomanda telelvizorului care poate fi ( 0413 sau 0000).

Cu sagetile telecomenzii, duceti-va la “Tool Option 3” >Ok > Divx (care la voi va fi “0” – zero), trebuie sa il puneti pe 1, asta insemnand activat)
[alert type=”error”]

Atentie, acum nu dati OK – doar Back sau Exit, opriti televizorul din telecomanda si gata asta e tot, puteti sa verificati redarea filmelor, avi sau mkv, alte formate nu am incercat.

[/alert]
Nu va recomand sa faceti si alte setari, nu am testat si alceva, este pe burta voastra.

O sa pun si filmarea pe care am facut-o, nu detineam chinezaria de THL W100 pe acel timp, asa ca filmarea este facuta cu un Samsung F480 parca, o pocnitoare acum, deci fara cerinte mari.

[youtube id=”10ap_VJTuoQ” width=”600″ height=”350″]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.