AdBlock Plus castiga procesul cu Google si Microsoft

AdBlock Plus castiga procesul cu Google si Microsoft

AdBlock Plus este un plugin care blocheaza reclamele in browser, atunci cand navigati pe net. Google,  Microsoft si alti editori in special francezi, au intentat un proces inpotriva  firmei EYEO – AdBlock Plus, pentru ca pierd in jur de 20 – 40% din venituri din cauza EYEO – AdBlock, pretinzand ca practica firmei EYEO este ilegala, blocand anunturi pe paginile web.

Tribunalul german din Hamburg au dat castig de cauza firmei  EYEO – AdBlock, acestia sustinand ca este o victorie pentru fiecare utilizator de internet, deoarece confirma dreptul fiecarui individ de a bloca anunturi denigratoare, de a proteja intimitatea fiecaruia, determinand propria experienta pe internet si ca fiecare utilizator se poate bucura de autodeterminarea on-line.

Sarcina Microsoft si Google a devenit mai grea acum ca instanta a decisun precedentprin care atestaca utilizatori au dreptul legal de a controla propiile PC-uri si sa decida ce vor sa vada pe paginile web, atunci cand vor sa navigheze pe internet.

AdBlock Plus

Pentru a nu se ajunga la un recurs pe care l-ar putea pierde EYEO, incearca sa inmoaie adversarii prin initiativa cu “Anunturi Acceptabile”, astfel incat oameni pot bloca anunturile enervante, dar pot permite afisarea anunturilor pe care le considera “decente”, astfel aruncand pe piata un compromis intre utilizator si agentiile de publicitate.

Astfel agentiile de publicitate sunt nevoite sa dezvolte anunturi neintruzive, decente si cat mai bune, ducand la un ecosistem mai durabil pe internet pentru toata lumea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.