Colete fara TVA si taxe vamale China

Colete (pachete) din exteriorul UE, pot fi acum scutite de TVA si taxe vamale China si nonUE. Asta pentru ca Romania (Posta Romana) intotdeauna este indoctrinata cu idei tampite. Nici o problema, oricum pregatim oameni pe bani nostri in invatamant ca sa munceasca in afara tarii, facilitand economia celorlalte state, sub nici o forma a Ramaniei, aici ramanand doar cei care legati sentimental sau cei nepregatiti.

Terminand ideea generalista, Germania si Suedia, au gasit o modalitate de a face foarte multi bani, bucuria imensa este ca ne scuteste pe noi de taxe (biruri, furtul legal al statului), astfel Germania si Suedia, vor avea forte mult de castigat din serviciul coletariei, avand in vedere ca vor acapara in jur de 70-80% din tranzitul coletelor venite din spatiul Non UE.

Dar sa vedem care este avantajul acestui serviciu de transport, matematic.

Comandam un telefon Pandawill:
ZOPO ZP780 Smartphone MTK6582 Android 4.2 5.0 Inch WCDMA 900/1900/2100MHz- Black – 160$
Daca l-am comanda prin alt servici de coletarie in afara de “Deutsche Post” (posta germana) sau “Sweden Post” (posta suedeza), atunci sa vedem cam cat vom plati la ridicarea coletului, aici intervenind si cateva variabile, dar incerc sa le ating pe toate, avand in vedere ca la posta vamala uni vamesi aplica taxele la suma totala cu drum, alti doar la suma platita pe produs, adica fara drum, am intampinat ambele procedee, ceea ce semnifica caci nici ei nu stiu corect modalitatea corecta de aplicare, oricare ar fi aceasta.

Colete din China fara taxe vamale si TVA
Colete din China fara taxe vamale si TVA

160$ (telefonul) + 4$ Singapore Post (transport) = 164$

164$ (cursul de azi – 3.3221 ron) x 3.3221 = 544.82 la care aplicam TVA 24% care ar fi 130.75

Deci pentru suma totala a coletului in valuare de 544.82 ron, vom achita o valuare de 130.75 ron, vamesului (statului). Daca schema se va aplica fara drum (4$), suma de plata ar fi cu aproximativ 1$ mai putin.

544.82 + 130.75 = 675.57 ron valuare totala produs (telefon in cazul nostru) plus timpul pierdut la posta vamala, la care ultima data am pierdut 2 ore, dar asta am relatat deja aici.

Daca suma cu tot cu drum depaseste 674.67 ron aka 150 Euro, atunci va mai interveni un cost suplimentar – taxa vamala, aceasta fiind pusa dupa dispozitia vamesului in jur de 3 % din valuarea produsului. La 700 ron taxa vamala de 3% este 21 ron. Aceasta aplicatie fiind estimativa, nu m-am confruntat real cu un astfel de caz.

Daca am comanda acelasi produs prin “Deutsche Post”.

160$ (telefonul) + 8.34$ Deutsche Post (transport) = 168.64$

Deutsche PostDeutsche Post
Deutsche Post
Coletul va fi tranzitat prin Germania, aici se aplica o “stampila Germania”, fapt care coletul plecat de aici, este prevazut ca expeditor Germania, astfel aplicandu-se legile coletariei UE, deci fara plata de TVA si fara vama, ceea ce inseamna ca veti primi coletul la posta de cartier, la fel ca orice colet primit din tara. Partea buna este ca puteti urmari coletul cu numarul de Track & Trace care vi se va da la comandarea produsului, la fel ca si trimiterea cu Singapore Post.

Totalul produsului tranzitat prin “Deutsche Post” va fi de 559.24 ron.

675.57 ron (prin Singapore) – 559.24 ron ( prin Germania) = 116.32 ron mai putin

Sincer chiar daca depinde si de conjunctura situatiilor, cred ca prin Deutsche Post, coletul ajunge mai repede in posesia voastra. Incercati sa comandatii produse din magazine online din China sau tari NonUE, daca au serviciul de transport “Deutsche Post” (posta germana) sau “Sweden Post” (posta suedeza), vor mai aparea si altele, dar sigur nu Romania care este ocupata cu gasirea altor modalitati de taxe.

Acest sistem a fost deja testat pe ambele rute “Deutsche Post” si “Sweden Post”, de Adela, Gabi & Luci, iar comentariile acestora le gasiti aici.

Este bine sa facem o lista cu magazine online care suporta unul din serviciile “Deutsche Post” si “Sweden Post”, dar va trebui sa ma ajutati voi, lasand un comentariu cu magazine care suporta aceste servicii de transport, pentru a scapa de taxe vamale.

Poza coletului tranzitat prin Germania cu Deutsche Post, scutit de TVA ( autor imagine “Adela”), deci cei care inca nu cred, totul are un inceput.

Colete fara TVA si taxe vamale China
Imagine cu coletul primit din China (prin Hongkong), tranzitat prin Germania.
Dimensiune IMG – 4096×3072
Deutsche Post

Sweden Post – nu mai prezinta incredere, coletele ajung foarte tarziu (2 luni) sau neintegral.

Prin PostNL cu magazine care le gasiti aici:

Magazine online China telefoane / tablete

Edit-29-07-2014 Atentie – Cu Swiss Post nu mai vin coletele la posta de cartier, ajung la vama.

Pandawill pe calea cea buna, fara taxe vamale, cost 0

Cititi si – Transport colete China fara taxe vamale – Sinteza

Important – Cum sa comanzi produse din China SUA non-UE – 26:09:2015

1.058 de comentarii la „Colete fara TVA si taxe vamale China”

 1. Atentie, comenzile prin Sweden Post tot la posta vamala ajung ! Stie cineva alte modalitati de transport fara vama?

 2. In cat timp a ajuns in Ro coletul? Am in Colet prin swe post si de 2 sapt. Nu mai misca.

 3. @gensai
  Cred ca toate ajung la vama acum… “nu prea” mai avem scapare.

 4. Buna! Am facut o comanda pe un site chinezesc, prin Netherlands Post. Comanda s-a despartit in 3 colete bineinteles, 2 dintre ele cu tracking number de forma RSxyzNL by Netherlands Post Registered SF , pe care le-am putut urmari si acum imi apar AVIZATE la Oficiul Postal Bucuresti 5, or fi la vama? Astept de 3 zile sa ajunga avizul, oare le pot ridica si fara aviz? Problema e ca al 3-lea colet are un tracking number diferit si nu mi-l gaseste pe niciun site de tracking, mai exact este NL14302133232310 By Netherlands Post surface mail. Oare ar trebui sa imi fac griji ca imi ajunge al 3-lea colet? Heeelp 🙂

 5. @Alexandra
  Daca pe track sunt avizate te poti duce la posta sa le ridici, nu e nevoie sa astepti avizul la cutia postala.

  In legatura cu celalalt colet, am gasit doar asta:
  NL14302133232310轨迹详细信息
  30-Apr-2015 05:10 PM Departed Warehouse to Sort Facility.
  30-Apr-2015 08:54 PM Shipment picked up.
  01-May-2015 05:10 PM Departed Sort Facility to ROMANIA

  Deci mai asteapta putin.

 6. salut Criss, am si eu un colet cu numarul asta de track :NL14310476115004, nu-l gesasc pe nicaieri, ma poti ajuta? Multumesc anticipat.

 7. @Lucian

  NL14310476115004轨迹详细信息
  11-May-2015 05:50 PM Departed Warehouse to Sort Facility.
  11-May-2015 09:33 PM Shipment picked up.
  12-May-2015 05:50 PM Departed Sort Facility to ROMANIA

 8. Criss ,se pare ca ai dreptate ,este vorba de placa de baza a telefonului.Este vorba de telefonul lenovo A766 achizitionat de pe pandawill.Unde as putea gasi o placa de baza pt.el si oare se merita sa il mai fac.Astept o sugestie de la tine.Mersi.

 9. nu mai comandati prin sweden post ajung la vama nu mai vin la posta de cartier, au f***ut baietii meciu`

 10. Salutare!
  Poate ma puteti ajuta si pe mine in urmatoarea dilema :

  Vreau sa cumpar de pe Aliexpress si DHGate mai multe articole, de la diversi producatori, fiecare cu valoare mica, sub 10 euro (sunt diverse articole pt bebelusi). Acestea vor veni deci in colete separate de la furnizori diferiti. Site-ul vamii zice asa:
  “Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere” iar Regulamentul (CEE) nr. 1186/2009 al Consiliului din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale spune “Articolul 23
  (1)
  Se admit cu scutire de taxe la import, sub rezerva articolului 24, transporturile compuse din mărfuri cu o valoare neglijabilăcare se expediază direct dintr-o ţară terţă unui destinatar care seaflă în Comunitate.
  (2)
  În sensul alineatului (1), prin „mărfuri cu o valoare neglijabilă” se înţeleg mărfurile a căror valoare intrinsecă nu depășește150 EUR în total pe transport.”

  Problema mea este urmatoarea:
  daca eu ma prezit la biroul de ridicarii al vamii de la posta de cartier si am 20 de astfel de colete – cu valoare sub 10euro fiecare – de ridicat intr-o zi, valoarea lor se va cumula si astfel voi plati TVA + taxe? Nu am gasit in legislatie o lamurire.

  Sunt sigura ca voi intampina probleme (functionarii de la respectivul birou sunt niste “minunati”) si as vrea sa ma prezint pregatita, cu argumentele la mine 🙂

  Ma poate ajuta cineva?

  Multumesc frumos de tot!
  Zi faina tuturor!

 11. @Alexandra
  Scrie clar…”valoarea de 10 EURO/trimitere”, sigur nu o sa ai probleme, tu ai 20 de “trimiteri” (colete), deci ele sunt vamuite separat.

  Daca ai 3 biciclete, ele vor veni ambalate separat( fiecare bicicleta cu ambalajul ei), deci 3 colete, dar toate sunt pe o factura, deci o singura trimitere, care nu poate fi vamuita separat, adica vama pe fiecare bicicleta, se face global, adica la toate trei.

  tu trebuie sa ai acte pe plata, pe fiecare colet, daca fiecare colet costa mai putin de 10 euro, poti sa ai 100 de colete, nu platesti nimic.

 12. Acum este dolarul 4.000 ron, taxele vamale obligatorii iar daca vine prin dhl + 45 lei la orice trimitere deoarece garanteaza plata tva pana il primesti. Iar daca valoarea creste de 150 se mai adauga pe langa 24% inca 24%.
  😐

 13. Salut criss, imi poti spune pachetele cu NL**************** cu ce companie vin si unde se verifica.Codul este doar din doua litere NL si14 cifre.

 14. Pana la urma platim taxe la vama cu post nl sau nu?
  mai vine la posta de cartier sau nu?

 15. @criss
  multumesc dar se incadreaza in cam acelasi interval de timp ca celelate care vin cu RS____NL ? sau este o posta mai lenta deoarece de pe 4 nu mai stiu nimic ?
  Si imi poti spune in tara unde pot urmarii numarul pachetului pt ca nu merge pe posta romana si am intrebat si telefonic ?
  Cred ca acest tip de transport este cam ciudat pt ca nu am avut pana acum…

 16. Salut @criss266
  Daca cumpar ceva de pe ebay.com , daca depasesc 10 $,dar eu cumpar ceva in valoare de 30-40$,dar este un colet mic, ma refer la o bratara,colier ,tricou si ”fes” .Cum ar trebuii sa procedez ca sa scap de taxe ? Sa cumpar de la vanzatori diferiti si facturi diferite ?
  Ps;Deja am comandat ceva de aproape 10$ lucruri marunte, o sa platesc TVA sau vine direct la posta de cartier ?
  Putin ajutor ,Te rog frumos 😀 ^_^

 17. @Kojanw
  Daca comanzi pana in 10 euro (nu dolari), coletul il ridici de la vama, dar nu platesti nimic, nici taxe vamale nici tva.
  Poate fi coletul de 1x1cm daca costa 10.1 euro, platesti 24% TVA.

 18. @criss266,Multumesc frumos,
  Inca o intrebare: Eu stau in Mizil,Prahova,de unde o sa-l ridic ?

 19. @Kojanw
  Cauta informatia aici:

  Oficiu Postal Rural Mecanizat Mizil OPRM,
  Telefon: 0244/251990
  Adresa:
  Sos. Mihai-Bravu Nr. 59
  Mizil, Prahova
  Ei iti vor spune care este cel mai apropiat Oficiu postal vamal.

 20. Eu am primit zeci de colete din china prin vama Cluj-Napoca, dar nu mi-au cerut niciodata taxe.
  La inceput deschideau coletele si se faceau ca se uita in ele, dar acum nu se mai obosesc.
  De obicei valoarea trecuta pe colet e mai mica decat in realitate, insa am avut deseori colete cu o valoarea reala de peste $30-40. Pe usa scrie ca trebuie sa le arati factura, insa nu mi-au cerut-o niciodata.

 21. @spanac
  Ma mut in Cluj, aveti loc si pentru mine. La mine in Braila, mai au putin si analizeaza si materialele, structura si compozitia.

 22. Salut.

  Daca comand acum prin DHL platesc tva daca comanda este de 70 euro/colet? E un Xiomi Yi si cam atat costa :)).

 23. @Alexandru.i
  Da, vei plati si TVA si o taxa care o impun ei de 50ron, gen comision.
  Nu mai renteaza cu DHL.

 24. Salutare! Am decis sa scriu pe acest forum deoarece am citit toate comentariile precedente si tot sunt oarecum in ceata..

  Am deja un chinez foarte de incredere de pe alibaba, trusted seller etc, si mi-a trimis 2 sampleuri la niste pantofi.
  Vreau sa il platesc sa imi trimita 100 perechi.
  Cum este mai bine? :

  a) il platesc in full prin paypal si il rog sa trimita prin Deutche Post (inca nu stiu cum se face tranzitia prin Germania), iar din germania sa vina direct acasa cu DHL. (dhl nu este acelasi lucru cu deutche post?)

  -aceasta este o varianta mai ieftina deoarece vin toti pantofii cu un singur colet, deci o singura taxa de transport

  b) il platesc in full pentru 100 perechi dar il rog sa imi trimita 2 perechi pe zi in colete diferite (sau 5-10 colete a cate 2 perechi zilnic) , fiecare valorand 10e pentru a scapa de taxa cu totul

  -aceasta varianta este foarte migaloasa..

  Am mai comandat de la el si altceva, iar cand a venit prin DHL direct acasa, pe langa ca mi-au verificat coletul (era vizibil unde a fost taiat si relipit), au cerut si aproape jumatate din pretul declarat ca pret de vama, m-au obligat sa completez un formular declaratie pe proprie raspundere ca vor fi pentru uz personal obiectele si nu pentru vanzare.. Cam mare tam tam si sincer, parea ca vand droguri dupa semnarea acelei declaratii..

  In fine, multumesc si astept un raspuns sau mai multe. Cate o bere pentru fiecare raspuns bine formulat!

 25. @Deutche Post
  Daca iti trimite cu Deutche Post, au o limita pe colet ci ca marime si ca greutate, deci cele 100 de perechi vor fi impartite in mai multe colete, vor ajunge cu Posta Romana nu cu DHL.
  Aici automat vor avea caracter comercial si va trebui sa prezinti acte de firma, pentru import.
  Cu DHL nu se mai merita, o gramada de taxe si comisioane, parca cumperi de la ei.

  Eu zic asa, cauta niste prieteni, pune cate 2 perechi pe numele fiecaruia, sau o clasa de scoala… etc, cu un program de donare, bla-bla, (oameni strazii) si ai luat tot intr-o zi sau 2 zile. Astfel nu au caracter comercial.

  Donezi 50 de beri plus transportul lor si gata. Daca dai 24% TVA plus 8% acciza incaltaminte, sigur nu prea mai renteaza prea mult.

  Daca mai ai intrebari. Sunt prin preajma.

 26. buna am si eu o intrebare vreau sa cumpar dupa Aliexpress niste haine in valoare de 100 euro dar nu stiu cum se procedeaza k taxele vamale si tva cum este mai bine sa comand va multumesc si as vrea sa fiu sigura dak imi ajung acasa coletele pt k o prietena a comandat si de 2 luni nu stie nimic de colete

 27. @Cristina
  MARE grija cu Aliexpress, care este un site gen “Okazii”, vanzatorul trebuie sa detina un calificativ foarte mare, altfel poate fi o simpla teapa, recomandat sa platiti doar prin PayPal.

  Recomandare:
  -Plata prin PayPal
  -Transport – HungaryPost (PostNL, Orice posta normala dar vanzatorul sa livreze un numar de track, ca sa poti urmarii coletul)
  -Daca nu ai noroc sa ajunga coletul la Posta de cartier, atunci va ajunge la oficiul postal vamal, din orasul tau, Aici vei plati 24% TVA la cei 100Euro, adica putin peste de 100ron.
  La vama te prezinti cu buletin si copie dupa plata din PayPal.

  Daca mai ai intrebari sau nelamuriri…. revin-o.

 28. Vreau sa cumpăr și eu de pa aliexpress. Com niște panouri radiante, în valoare de vreo 400$. Cum fac sa nu plătesc tva și Vama la ele ca altfel nu mai rentează… PLS HELP ?

 29. @Misu
  E mai riscant ceea ce vrei, adica cam orice metoda nu este 100%, fiind si colet de dimensiuni mari.
  Prin HungaryPost exista o sansa mai reala, dar nu 100%.

 30. Voi comanda de pe Aliexpress un osciloscop pe USB la 55$.
  Ei au doua variante de transport: gratuit si prin TNT (+23$).
  Daca voi comanda prin TNT imi vine coletul acasa (fara taxe vamale) ?

 31. @Adrian
  Prin TNT va ajunge mai repede in jur de 7 zile, pentru ca nu stiu locul expeditiei, dar nu vei scapa de taxe vamale. tot la oficiul postal vamal va ajunge,
  Vorbeste cu ei daca poate trimite prin hungarypost, cu ei ai sanse sa nu platesti taxe vamale, iar trasportul poate fi gratuit sau pana in 5 dolari.

 32. @Criss266
  1.Salut , cum evitam taxele vamale , merge cu ceva la momentul actual ?
  2.Daca cumpar un gift card de pe ebay in valoare de 100$ si produsu costa 120% sau 110% voi platii TVA 24% doar la 20 sau 10% ? Este sigur cu gift card ? (pe ebay)
  3.Ce imi recomanzi ? Vreau sa cumpar unu sau doua telefoane ; Daca cumpar doua telefoane acelasi model poate sa-mi faca ceva ca sa scrie ceva gen 1+1 ? si sa platesc doar la unu TVA ?

 33. @Kojanw
  Prin Hungary Post, GearBest.com, trimite prin acest servici de curierat.

  Nu ai nici o treaba daca sunt doua telefoane de acelasi fel, alta problema este cand sunt 10 de acelasi fel.

 34. vreau sa dau comanda de e gearbest.com, un telefon de 120$,intrebarea este:daca coletul ajunge nu la oficiu postal dar la vama atunci trebuie sa le dau la aia 24%tva?? ca sa pot lua coletul?

 35. Buna ziua!
  Am o nelamurire! Daca cumpar in aceiasi zi de pe aliexpress.com diferite produse sub 10 euro de la furnizori diferiti, cum se va proceda la vama cand imi vor veni coletete in aceasi zi? De exemplu fac cumparaturi in total de 100 euro de la diferiti furnizori in aceiasi zi, iar presupanand ca ajung toate coletele in aceiasi zi la posta vamala cum se aplica taxele?Multumesc anticipat

 36. Se aplica per pachet. Daca ai 10 colete sub 10$, nu vei plati nimic. Este si lege si testat acest fenomen.

  Doar ca va trebui sa ai dovezile de plata.

 37. Buna ziua, doresc sa ma apuc de o mica afacere cu handmade-uri. In tara mi se par exagerat de scumpe materialele fata de China (de acolo le iau toti, oricum). Dar nu mi se pare corect sa-mi ia statul 24% .M-am saturat sa platesc taxe statului roman si el sa nu imi ofere absolut nimic. Am gasit pe aliexpers materiale, stiti si alte situ-uri cu asemenea produse, materiale textile?

 38. Vreau să comând un produs din China în valoare de 155 $ , produsul este free shipping prin DHL și Fedex, am văzut ca cei de la DHL percep un comision de 50 lei plus TVA, oare și cei de la Fedex au un comision pe lângă TVA ca să știu dacă aleg Fedex sau nu .

 39. Salut, am comandat si eu un produs de pe aliexpress, 2 produse mai exact. Ambele de cate 40 sau 42 dolari. Azi mi-a venit avizu sa merg dupa ele. Acuma nu imi dau seama daca ambele au ajuns sau nu (in fine nu asta conteaza). Trebuie sa platesc ceva la vama ? Din cate am inteles pana in 10 euro taxele is 0. Dar nu inteleg astea de unde dracu stiu cat am platit eu pe produs daca am facut tranzactia online ? Sau se specifica ceva pe colet ? Ca teoretic eu am facut plata pe internet, nu e ca si cand trebuie sa platesc ramburs si sa imi vada aia valoarea coletului.

 40. @criss266
  salut … as vrea sa comand acest telefon de pe gearbest si telefonul si niste accesorii ma ajung 100 de euro fara transport. cum as putea sa nu mai platesc taxe vamale si sa primesc coletul la posta din cartier la mine?
  te rogg am mare nevoie de ajutorul tau…

 41. @Ovi
  Nu ai avut numar de livrare (traking code) ?

  Normal si legal trebuie sa te prezinti la posta vamala cu dovada platii, fie ea invoice paypal sau extras de cont daca ai platit cu cardul.
  In baza acestei dovezi de plata se face taxarea accizelor si/ sau TVA.

  Totusi nu a-i zis unde te-au chemat, la posta de cartier sau la posta vamala.
  Se poate sa fie un singur colet, dar pot fi si ambele, tousi pe acel aviz trebuie sa fie trecut coletul / coletele.

 42. Ba da, cand ma uit pe aliexpress la un colet si scrie collection. Dar aia de unde stiu ei ca eu am platit produsul sau nu ? Pot sa le zic ca e un cadou, de unde ar stie ei ca e sau nu asa ? Din cate vad eu e la posta vamala. Pe aviz scrie ca coletul se preda pe baza actului de identitate, nu specifica nimica in plus de taxe sau ce ar trebui sa mai am in plus la mine. Am mai primit o singura data un colet din America insa acesta chiar a fost cadou, insa daca ar fi fost pe bani astea de unde ar fi stiut ? Stiu ca nush care m-a pus sa desfac coletu si nu mai stiu ce naiba o comentat el acolo ceva parca (era un fel de gardian sau ce masa era) si i-am spus ca e un cadou sau colet de la o prietena din America dupaia o mormait el acolo ceva si apoi m-a lasat sa plec. De aceea intreb de unde stiu ei ca eu am platit sau nu coletu o data ce plata am facut-o online. Apare ceva specificat pe colet in sensu asta sau… ?

 43. @Ovi
  Da, pe eticheta apare magazinul sau un nume, ori adresa unei cutii postale (PO BOX), sau doar o serie de refund a curierului si valuarea coletului, de obicei mai mica, dar nu mereu.
  Ca sa vi cu o strategie, trebuie sa ai o poza a etichetei care este atasata pe colet.
  Eu am primit colete cu toate aceste combinatii.

  Daca ar fi un colet de la cineva (persoana fizica), trebuie sa detina un nume si o adresa (expeditor), tu vei declara ca este de la o persoana fizica (prieten, ruda), la care TVA-ul va fi aplicat daca produsele depaseste valuarea de 45euro.

  In colet ar trebui sa fie bonurile fiscale ale produselor, daca sunt noi, in baza carora se face evaluarea coletului, daca nu exista atunci vamesul poate face o evaluare dupa un catalog omologat, unde au niste preturi de te sperie.

  Toate coletele au acelasi aviz, indiferent de natura sau traiectoria acestora.

 44. @sergiu puiuu
  Imi pare rau ca nu am raspuns, comentariul tau a intrat la spam, abia acum am vazut.
  Am mai precizat si in articol, alegeti transportul cu HungaryPost.

  Puteti face comanda de pe un telefon mobil sau folositi in browser adresa de mobil.
  http://m.gearbest.com/

 45. Ms fain de raspuns. Am uitat intr-adevar si de faza cu factura, ca e posibil sa fie factura in colet de la persoana care mi-a vandut produsul. Asta e, o porcarie. O sa iau atunci un extras de cont din luna in care am efectuat plata deoarece nu cred ca am alta modalitate de a dovedi acest lucru. Plata nu s-a facut prin PayPal din cate tin minte ci ceva asemanator si nici nu stiu daca mai am e_mailul de la ei sau ceva de genu. Dar ar trebui sa scrie in extrasul de cont suma pe care am platita si catre cine.

Lasă un răspuns