De ce bateria nu se incarca la telefon ?

De ce bateria nu se incarca la telefon

De ce bateria nu se incarca la telefon ? Este o intrebare pe care o punem adseori atunci cand ne trec mai multe telefoane prin mana, avand in vedere ca mai dam si peste astfel de situatii.

In ultimi ani bateriile telefonelor si laptopurilor sunt pe baza de Lithiumion (Li-ion), dar fiecare baterie are incorporata o serie de cipuri electronice, care joaca rolul mai multor situatii, pe noi interesandune acum doar protectia. Bateriile sunt protejate la scurt, temperatura ridicata, supratensiune (nu toate, dar din ce in ce majoritatea).

Aparatele cu baterie Lithium-ion nefolosite pe termen mai mare de 2 saptamani, pentru pastrarea bateriei, incarcatile la 60-80% si decuplatile din aparat, sau introduceti o bucata de plastic peste contactele de la baterie, apoi introduceti inapoi in aparat, astfel nu va mai face contact cu aparatul (asta ca sa nu o pierdeti, risipa de spatiu, etc).

Situatiile cand bateria nu se incarca:

 • Telefon inchis, nu se aprinde, pus la incarcat, bateria nu se incarca, mort.
 • Telefonul arata ca incarca, scos de la incarcat, baterie 0%.
 • Bateria nu este compatibila.
 • Sistemul de incarcare a bateriei e defect.
 • Partea electronica a bateriei este defecta.

 

Telefon inchis, nu se aprinde, pus la incarcat, bateria nu se incarca, mort.

Acesta situatie este plauzibila telefoanelor care nu au fost folosite o perioada mai lunga de timp, bateria a fost tinuta in telefon si astfel golinduse total, telefonul nu poate incarca daca bateria are 0,0 Volti. Scoateti bateria din telefon, daca nu aveti aparat de masura sa verificati voltii, puneti limba varful limbi pe contactele bateriei, daca nu va inteapa deloc, bateria este goala. Daca aveti un incarcator mai vechi, taiati mufa, astfel sa ramaneti cu cele doua fire, daca nu aveti un aparat de masura pentru a descoperii polaritatile, in marea majoritate a cazurilor firul negru este minus (-), iar cel rosu este plus (+).

Trebuie sa puneti (+ cu +) si (- cu -), incercati 1 minut, daca nu aveti aparat de masura, introduceti bateria in telefon si cuplati incarcatorul, daca telefonul se aprinde si arata ca incarca bateria atunci e ok, ati inviat bateria, daca nu merge inca inseamna ca voltajul este prea mic, mai incercati o data. Normal bateria ar trebui sa ajunga la 3.7V rapid, doar ca nu are amperajul necesar, acesta efectuinduse cu incarcarea normala prin telefon.

Mai exista situatia cand bateria are curent, dar nu incarca, aici fiind vinovat protectia partii electronice a bateriei, blocand primirea de curent. Incercati acelasi sistem de mai sus ( incarcator, baterie, +cu+, -cu-), dar aceasta metoda se aplica doar pentru o secunda, astfel se va deschide acest blocaj (protectie).

Telefonul arata ca incarca, scos de la incarcat, baterie 0%.

De curand am intampinat si acesta problema cu un telefon nou nout (Android), care are o problema in suportul jack-ului de casti, un scurt care se declanseaza la scurt timp 1-3 minute dupa introducerea castilor de muzica (jack 3,5). Telefonul se inchide, poate fi redeschis daca il bag la incarcat, arata ca se incarca ajunge si la 60%, scot incarcatorul, telefonul se opreste in 3 secunde, baterie 0%. Redeschid telefonul bransat la incarcator, pleaca incarcarea de la 1%.
In acesta situatie protectia de pe baterie, imi opreste puterea (voltii), la punerea in telefon, daca scot bateria are 3.7 volti, deblocarea protectiei se face cu o punte pe (+) si (-), pentru o secunda, cu o pensteta, sau ce aveti la indemana, adica faceti un scurt intre plus si minusul baterie, veti vedea ca face o mica scanteie, atat. Recuplati bateria in telefon, ar trebui sa va indice adevarata putere a bateriei pe care o avea pana la aparitia defectului care a pus in aplicare protectia.

Bateria nu este compatibila.

Bateria nu este compatibila
Bateria nu este compatibila
Cand schimbati bateria, aceasta functioneaza, se descarca o puneti la incarcat, telefonul indica ca incarca, dar bateria nu se incarca,asa ca debransati telefonul de la incarcat, baterie goala. In aceasta situatie exista o incompatibilitate intre baterie si telefon. Nu puteti decat sa cumparati alta baterie compatibila.

Eu am pus o baterie de Nokia (BL-5B 890mAh) intr-un Samsung F480, e un span, dar inca functioneaza foarte bine, asa ca il tin pentru ocazii sau necesitatii.

 

Sistemul de incarcare a bateriei e defect.

NU mai aveti ce face in aceasta situatie, bateria nu se incarca, decat sa il duceti la un Service. Va dati seama doar daca puneti bateria in alt telefon compatibil cu bateria in cauza si acesta se incarca.

Partea electronica a bateriei este defecta.

Baterie defecta, partea electronica a bateriei este defecta, bateria nu se incarca, puteti proba pe un telefon compatibil cu bateria in cauza, daca are aceleasi siptome, atunci ori cumparati alta baterie, ori schimbati partea electronica a bateriei de la alta, care nu mai tinea mult, uscata.

Am incercat sa relatez in mare cateva defecte ale bateriilor , dar si cateva situati in care le puteti aduce pe drumul cel bun, acasa, fara prea mult efort.

Alte rezolvari pentru bateri incarcat la jumatare din capacitate

Incercati sa incarcati telefonul cu incarcatoare de 1A (amper), in special cele de la tablete.

Daca se inchide telefonul la perioade diferite, ma refer ca se stinge singur, trebuie sa-l incarcati stins (oprit), adica sa inchideti telefonul si lasati-l toata noaptea la incercat.

Am scris un articol special pe acest motiv:

Se inchide telefonul singur, ai probleme cu bateria ?

Bateria se descarca repede ? Telefoane Android

491 de comentarii la „De ce bateria nu se incarca la telefon ?”

 1. Daca e nou si nu a fost folosit de mult timp, poate sa descărcat bateria si trebuie incarcata separat.
  Dacă ai garantie poti sa il duci de unde l-ai luat.

 2. DORESC SA FORMATEZ UN STIYK USB FIINDUMI NECESAR PENTRU ALTE PROGRAME

 3. Introduci stick in calculator si cand apare pe iconita cu partitia stickului, click dreapta si alegi formatare.

 4. Buna. Am un telefon Allwew x3 Sou Lite si nu incarca numai stins .Am cumparat o beterie noua originala si se intampla la fel. As dori niste sugesti va multumesc

 5. De obicei se intampla cand in telefon exista umiditate, dar mai poate fi o eroare de soft care poate fi reparata cu o resoftare a telefonului sau un defect hardware la blocul de alimentare. Eu zic sa faci o resoftare fiind cea mai ușoară metodă.

 6. salut
  Am o problema cu telefonul meu de dimineata avea 0% si pana cand am ajuns la incarcator s a descarcat acum cand apas pe butonul de power porneste arata logoul de la samsung si dupa se inchide ce trebuie facut ?
  AM UN J3 2016 !

 7. Normal ar fi trebuit sa porneasca. Ori blocul de alimentare al bateriei nu mai furnizeaza amperajul necesar, ori sistemul android are un bug. Lasa-l la incarcat 30 min, apoi reincearca, daca nu merge intra recovery sistem prin apasarea simultana a 2 butoane, cauta pe net combinatia pentru telefonul tau.

  Daca intra in recovery si nu sunt probleme de oprire atunci bateria este ok si ramane de vina androidul.

  Incearca sa stergi cache, depinde de sistemul tau de recovery. Daca nu merge poti apela la un backup daca ai facut o salvare anterior, daca nu, nu-ți ramane decat sa resetezi la setarile din fabrică, dar se sterge tot, foto etc.

  Daca nici asa in ultima instanta resoftarea.

 8. Telefonul copilului a intrat in apa l-am pus in orez nu se mai aprinde nu încarcă, doar asa știm la câteva secunde vibrează.

 9. Baterie detasabila sau nu?
  Vibreaza pentru ca vrea sa boot-eze dar nu poate, va face asa pana se consuma bateria.

 10. Buna am un htc desire lam scapat in apa nu iam scos bateria ca nu e detasabila lam stins si tot vibra in continu dupa doua zile lam bagat la incarcat dar nu mai incarca beculetul rusu palpaie intruna lam lasat si doua zile cate o data se aprinde si imi arata semnul exclamarii pe baterie . Ce sai fac?

 11. Mai asteapta sa se usuce…. Pune-l undeva la soare si asteapta cateva zile.

Lasă un răspuns