Frecvente 3G Cosmote | Banda 3G Cosmote

Din cauza telefonului THL W100, am ajuns la o discutie cu mari semne de intrebare, pentru frecvente  3G Cosmote. Din toate sursele pe care le-am avut la dispozitie, am ajuns la concluzia: Cosmote emite pe frecventa de 2100Mhz, de la fostul Zapp, pe care odata cumparat a acaparat si licenta pentru emiterea pe frecventa 3G de 2100Mhz.

 

 

 

Update: emit 3G pe freventele:

 • Cosmote  – 900Mhz si 2100Mhz – roaming, oricum nu platiti nimic, dar merge, testat.
 • Orange  – 900Mhz si 2100Mhz
 • Vodafone – 900Mhz si 2100Mhz
 • RDS- Digi  900Mhz si 2100Mhz

Dupa toate cautarile am ajuns la concluzia ca Cosmote ar emite frecvente 3G pe 450Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 2100Mhz. fiind atat de multe frecvnte 3G, am intrat la banuit, neputand sa detina atatea licente 3G, ar fi prea costisitor si pentru aparatura si pentru licenta.

Am cautat pe sitele lor aproape din scoarta in scoarta, neelucidand misterul de parca ar fi un secret. Fiind o informatie vitala, pentru cei care dobandesc sub orice forma telefoane din afara Romaniei, sau romani care sunt plecati si revin, care au cumparat telefoane de afara.

Aici ma refer in mare pe reteaua 3G, pentru ca pe 2G, majoritatea telefoanelor functioneaza, dar nu toate, slabe sperante la cele mai vechi.

Dupa ce m-am plictisit bine de ravasit netul, am ales calea suportului Cosmote, asa ca am intrebat ca orice nestiutor, care sunt frecventele 3G pe care emite Cosmote la ora actuala, ieri am intrebat azi am fost elucidat.

Frecvente 3G Cosmote | Banda 3G Cosmote
Frecvente 3G Cosmote | Banda 3G Cosmote

Frecvente 3G Cosmote

Deci conform datelor primite de la ‘Serviul de Relatii cu Clientii’, am primit detele despre frecvente 3G Cosmote, acestea fiind 1800/1900 Mhz.

Update: Bazaconii, frecventa de 1800/1900 Mhz este pentru 2G, desi eu am intrebat destul de clar, frecventa pentru 3G, asa ca daca va uitati la imagine mai atent la raspunsul lor, este unul scris si gresit si incomplet.

“banzile” – benzile

“1800/1900” – ce o fi numerele astea – oare Mhz ??? megahertz ??? unitate de masura pentru frecventa, mde… lopatar de asfalt reprofilat.

Aveam pretentii de la oameni care lucreaza cu publicul, macar sa scrie corect, atunci ce pretentii poate avea cineva de pe acest blog la mine, cand cei care ar trebui sa stapaneasca, literalmente, scrisul si vocabularul foarte bine, sunt varza. Ei… si nu-mi aduce-ti aminte ca traim in Romania.

Deci Cosmote  – 900Mhz iar pe 2100Mhz – afiseaja (R) roaming, oricum nu platiti nimic, dar merge, testat.

9 comentarii la „Frecvente 3G Cosmote | Banda 3G Cosmote”

 1. Buna seara!
  Am un jiayu g4s comandat de pe pandawill (cu ajutoru acestui blog :D) si am 2 probleme:
  1. nu imi vede micro sd card-ul
  2. nu pot avea acces la internet cu mobile data
  Are cineva habar de ce se petrece asta?
  Multumesc 🙂

 2. am rezolvat cu internetul. cu cardul inca nu. o sa revin cu detalii mai tarziu sau maine 🙂

 3. Problema cu cardul “micro SD” era ca nu l-am formatat. Dupa formatare, totul a fost in regula.
  Iar cu internetul ca am scris cosmote cu “c” mic si APN broadband; de asemenea,am pus la “APN roaming protocol IPv4/IPv6”.

 4. buna ziua,
  va rog ma lamuriti putin cu setarile pentru internet de pe telefon pe tableta .
  am un telefon iPhone 3G cu abonament cosmote(telekom) nelimitat la internet si nu reusesc sa il partajez cu tableta Memup slidePad NG808 nici prin usb nici pri bluetooth , activez bluetooth pe amnadoua dar nu reusesc s ase gaseasca; am sunat la telekom imi spun ca nu sunt compatibile asta e singura problema nu e vorba de setari .
  multumesc mult .

 5. @alyah
  Problema este la iPhone 3G, nu sunt sigur ca telefonul stie sa partajeze netul, pentru ca este o versiune foarte veche de telefon. Incearca cu alt telefon si vezi daca merge, eu am facut aceasta schema, cu 2 telefoane android, prin bluetooth si merge perfect, nu viteza mare dar merge ok.
  Deci intereseazate daca iPhone 3G stie sa faca asa ceva.

 6. Nu se refera la hotspot?.din cate stiu eu ce vrei tu sa favi se poate de la iphone4 sau 4S

 7. Eu am lăsat Telekom, doar pe 3g. Este singurul operator care are aria de acoperire mai mică decât Digi mobil. Am văzut în telefonul meu.

Lasă un răspuns