Gravity Sensor Atentie la senzorii telefoanelor Octa Core

O intrebare a unui user (@Adrian), a facut sa fiu putin indignat de telefoanele octa core, mai ales la senzori telefoanelor octa core. In special cu o atentie asupra acestui telefon Elephone P8 5.7-inch MTK6592 1.7GHz Octa-core.

Acest telefon nu are Gravity Sensor.

Gravity Sensor este acel senzor care se bazeaza pe gravitatea pamantului, astfel fiind bine calibrat, orice inclinatie a telefonului induce anumite miscari pe care le foloseste anumite programe sau setari ale telefonului.
De acest senzor se foloseste mai mult jocurile, iar ca setari androidul foloseste acest senzor, pentru a pune telefonul pe “mut” sau “nu deranjati” atunci cand il intorci cu fata in jos, sau doar inchiderea ecranului, atunci cand il ti o secunta inclinat cu fata in jos, netrebuind sa apesi pe tasta power, pentru a inchide ecranul telefonului.

gravity senzor telefon octa core
Gravity Sensor telefon

Poate ati vazut pe la colegi acele jocuri tip “run” sau jocurile cu masini, care sunt mult mai usor manevrabile, cu acest senzor, doar inclinand putin sau mai mult, telefonu stanga, dreapta pe lunginea acestuia.

Sunt mai multe intrebuintari dar eu am precizat doar unele, totusi sunt putin indignat, de ce sa faci un telefon octa core, care intrebuintarea lui duce mai mult in jocuri, pentru ca utilizarea pentru vorbit si internet, plus 80% din jocurile de pe piata, sunt suportate si de un quad core.

Atunci de ce sa faci un astfel de telefon, care sincer Gravity Sensor este cel mai important senzor, de aceeia este singurul senzor atasat ca informatie in lista de specificatii, dintr-un telefon, este singurul senzor care il folosesc zi de zi, prin inclinarea telefonului, ca sa se inchida, fiind pus la 1 minut, pentru inchiderea ecranului in mod automat. Fac asta de zeci de ori pe zi, reducand cel putin 20-40 minute ecranul aprins fara sa-l folosesc, asta insemnand economie de baterie.

Asa ca aveti grija la specificatiile telefonului, cand vreti sa achizitionati un telefon.

 

3 comentarii la „Gravity Sensor Atentie la senzorii telefoanelor Octa Core”

  1. @Adrian
    Buna! Vroiam doar sa-ti spun ca si eu m-am uitat dupa un Elephone P7, ca-mi era destul de drag, doar ca e filmuletul acela de pe Pandawill (cred ca acolo l-am vazut) in care tipul zicea ca unul din marile lui defecte este Wi-Fi-ul….ca nu prea se conecteaza correct si full la retele….poate nu e valabil si pentru P8…dar asa ca si informatii….

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.