Media image in subdomeniu | Store uploads in this folder wordpress 3.5

Media image in subdomeniu pe WordPress 3.5

De ce sa ajuns la ideea de a scoate setarile „Store uploads in this folder wordpress” si „Full URL path to files” din panoul admin, in versiunea WordPress 3.5, nu o cunosc, desi este un neajuns.

Pentru cei care incearca sa-si imbunatateasca viteza sitelui pe platforma WordPress, aleg sa-si puna Media (imaginile) intr-un subdomeniu, asta pentru ca interogarile pe domeniul principal sa fie cat mai putine.

Pentru cei care vor sa puna imaginile intr-un subdomaniu, va trebui sa creeze intai subdomeniul. Pentru acest pas trebuie sa intrati in Control Panel „CP”, la sectiunea „Domenii„.

subdomain

Creati un folder pentru subdomeniu, eu am ales „image„, in directorul principal al domeniului „programepcnet”.

 

Create subdomeniu
[alert type=” notice”]

 1. image = nume subdomeniu
 2. programepc.net = nume domeniu
 3. programepcnet/image = adresa spre subdomeniu

[/alert]

 

Subdomeniul poate fi apelat sub aceasta forma: „http://image.programepc.net

Dupa ce ati creat subdomeniu, trebuie sa va conectati la baza de date ” phpMyAdmin – MySQL”, selectati „Navigare” din dreptul campului „wp_options”.

 

wp_options
Aici trebuiesc cautate doua sectiuni (comenzi):

 1. upload_url_path
 2. upload_path

 

upload_url_path

Dupa ce ati gasit „upload_url_path”, selectati „Editare”, pentru a putea integra adresa subdomeniului „http://image.programepc.net„, inlocuiti „image” cu numele subdomeniului vostru si „programepc.net” cu numele domeniului vostru.

 

Store uploads in this folder Adresa domeniului trebuie integrata in campul prezentat in imaginea alaturata.

Dupa integrarea adresei subdomeniului, rulati „Executa”.

Nu schimbati nimic in plus.

Full URL path to files

 

 

 

Urmati aceiasi pasi pentru „upload_path” si introduceti numele subdomeniului vostru, in cazul meu „image„, apoi apasati butonul „Executa”.

 

Dupa realizarea acestor pasii cele doua instructiuni:

upload_url_path
upload_path

trebuie sa arate ca in imaginile de mai jos.

 

How to Change the Default Media Upload Location in WordPress 3.5

How to Change the Default Media Upload Location in WordPress 3.5

Dupa acesti pasi in modul admin, la „Settings > Media„, va aparea din nou setarile „Store uploads in this folder wordpress” si „Full URL path to files”.

Store uploads in this folder wordpress 3.5

4 comentarii la „Media image in subdomeniu | Store uploads in this folder wordpress 3.5”

 1. Thanks for sharing the fix. Can’t wait to implement it on a new site where I was shocked to see the missing options under media settings.

 2. doar pe scurt, eu am facut un cname pentru image care arata spre programepc.net deci de ex. http://programepc.net/wp-content/uploads/imageine1.jpg poate fi incarcata si de pe http://image.programepc.net/wp-content/uploads/imageine1.jpg

  In cazul asta, cum trebuie sa fac setarile in phpmyadmin?

  adica as vrea ca WP sa incarce imaginile de pe http://image.programepc.net/ care de fapt este doar un pointer spre http://programepc.net/ si evident ca totu lva ramana in folderul wp-content-uploads

 3. @ovizii
  ==
  Sincer nu prea am inteles ce vrei sa spui, doar ca fisierele vrei sa ramana in „wp-content/uploads”, atunci nu are rost sa faci nici o setare, pentru ca nu faci nici o imbunatatire, doar incarcarea sau in cel mai bun caz este egal ca atunci cand nu ai face nimic.

  ==
  De exemplu poti face o redirectare 301.
  -imaginea aici – http://programepc.net/wp-content/uploads/imageine1.jpg
  -redirectata prin subdomeniu sau alt domeniu – „www.programepc.com(net)/image” sau „www.image/programepc.com(net)”, in care va exista un redirect (fisier redirect php, html, sau cel mai bine in .htacces), spre adresa „http://programepc.net/wp-content/uploads/”

  ==
  Asa iti poti pastra fisierele in acelasi loc. Problema pe care am mai prezentat-o mai sus, castigi viteza de incarcare cu incarcarea imaginilor din alta sursa si pierzi timp prin redirectare.

  ==
  Poti doar sa testezi viteza acestor setari, sincer nu stiu daca merita sa te complici si „ce iei pe mere sa dai pe pere”.

Lasă un răspuns