ProfitShare eMag VS. ProfitShare 2.0

ProfitShare eMag VS. ProfitShare 2.0

[dropcap]P[/dropcap]rofitShare eMag a incetat activitatea pe 30-06-2013, lasand loc noului serviciu ProfitShare 2.0. Dar diferentele sunt clar vizibile intre aceste doua servicii de afiliere, marketing si reclama.

Cu ProfitShare eMag, in majoritatea cazurilor, castigul era de 3% din pretul pe care il achita cumparatorul, adica cu tot cu TVA, contorizarea mi sa parut destul de eficienta, castigul il puteai cere prin “voucher”, pentru a putea plati o comanda tot la eMag, fiind cel mai simplu si rapid mod de plata, sau puteai sa scoti bani, dar erra ceva mai complicat, eu am ales varianta “voucher”, pentru ca sa nu fie ceva de cumparat din eMag si daca bani au rezultat cu ajutorul lor, de ce sa nu le intorc favoarea.

In gen puteai castiga la un produs vandut prin sitele tau (exemplu):

 • 5000 ron x 3% = 120 ron

Acum cu ProfitShare 2.0, poti avea acces la reclama mai multor magazine online:

 1. eMAG                            comision 1.00% – 8.00%
 2. LaRedoute                    comision  10.00%
 3. Runningshop               comision 8.00%
 4. Flanco                           comision 3.00%
 5. ElectroFun                   comision 3.00%
 6. PCFun                           comision 3.00%
 7. Nooncopenhagen       comision 15.00%

Nooncopenhagen, Runningshop, LaRedoute, au niste preturi aberante, nu stiu cati cumpara de acolo, dar cum in Romania, unii au o droaie de bani, iar alti mustesc de fala, se poate intampla orice.

Intradevar o idee buna cu mai multe magazine, dar cum ceva bun nu vine decat cu o sumedenie de inconveniente, sa vedem si care sunt aceste probleme, avand in vedere ca cei 3% se contorizeaza din pretul fara TVA, plus ca la retragerea banilor, pe care trebuie sa ii faci doar prin tranzacti bancare, mai platesti si : “(impozit pe venit, contribuții asigurări sociale și sănătate și orice alte obligații fiscale impuse a fi reținute la sursa).

Asa ca 24% se duc din prima transa, apoi urmeaza  contribuții asigurări sociale și sănătate, din cate stiu, este vorba de 10,5% + 5,5%, la care din suma ramasa se iau 16% impozit.

Exemplu:

 • 5000 ron x 3% = 120 ron
 • 120 ron – 24% => 120 – 28.8 = 91.2 ron
 • 91.2 ron – 10,5% (CAS) =9.57 ron
 • 91.2 ron – 5,5% (CASS) = 5.01 ron
 • 91.2 ron – 9.57 (CAS) – 5.01 (CASS) = 76.62 ron
 • 76.62 ron –   12.26 (16% impozit) = 64.36 ron
 • Total bani in mana = 64.36 ron

Diferenta castiguri la vanzare de 5000 ron:[alert type=” error”]

ProfitShare eMag – 120 ron <=>

ProfitShare 2.0 – 64.36 ron

[/alert]

 

ProfitShare 2.0
ProfitShare 2.0

Deci diferenta este total vizibila, cam cu 48% mai putin, dintr-o afacere care promitea, a ajuns o rasnita de bani, adica juma – juma cu statul. Stautul pentru care am cuvinte numai de “lauda”.

Am gasit si o imagine pe net de la un user ProfitShare 2.0 care tocmai a retras bani, din imagine veti puteti sa vedeti ca socoteala de mai sus este adevarata.

4 comentarii la „ProfitShare eMag VS. ProfitShare 2.0”

 1. In concluzie cel mai avantajos mod de plata pare a fi plata pe persoana juridica! Iar daca solicitati un voucher eMAG inainte de integrarea in ProfitShare probabil stiti ca mai primiti un bonus de 5% din valoarea castigului curent, valabilitatea voucherului fiind de 6 luni de la data emiterii sale.

 2. Pentru colaborari cu persoane fizice autorizate (PFA) sau persoane juridice (SRL/SA/ÎI/s.a.), comisioanele se platesc fara niciun fel de retineri la sursa: ai obtinut 1.000 lei din comisioane – incasezi 1.000 lei! Mai mult, din aceste sume afiliatii isi pot deduce anumite cheltuieli in vederea desfasurarii activitatii de afiliere (de ex. cumpararea unui domeniu web, plata unor servicii publicitare catre terti precum Google AdWords sau Facebook Ads, achizitionarea unui laptop pentru desfasurarea activitatii, etc.), iar baza de calcul pentru contributiile si impozitele datorate reprezinta diferenta intre toate veniturile si cheltuielile deductibile.

 3. Dar pentru mine, ala necunoscutul, de la Cuca Macaii si altul de prin Cucuieţii din Deal, platim tot, dar pot sa “deduc” totusi, caci tot aia mai mici platesc mai mult.

  Exact cum face statul cu masinile, programul ala destept “RABLA”, de ii da lui ala, de are o droaie de bani, desi permite omul sa-si ia masina noua, iar mie care nu-mi permit de-o trotineta, mie ce-mi da, ca si eu particip la taxe si impozite si eu sunt Roman, la biciclete de ce nu face, sa nu mai poluam aerul, caci pe ideea asta a plecat si “Rabla”.

  Acum sincer nu stiu care este, sau daca este o statistica privind numarul de afiliati pe fiecare categorie si chiar sunt curios cam care este scorul real, aici ma refer la cele 3 categori:
  – cuca macaii alias PFN
  – PFA
  – Persoane juritice, firme, companii
  – !!! Si Statul Roman ( Guvernul Romaniei nu tine reclame profitshare 2.0 pe sitele lor ? Ei au comenzi ??? Sau tot nasol ca la mine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.