Yoast WordPress SEO Document Object Model

Document Object Model

De curand, adica acum doua zile, plugin-ul pe care il folosesc pentru indexarea in Google (SEO), a inceput sa o ia razna, semn ca ultimul update la Yoast WordPress SEO, aduce o serie de nervi din partea user-ilor.

Dar totusi am putut sa ma amuz putin, pentru ca spune ceva de gen:

In 999 de cazuri din 1000, nu este necesar paginarea comentariilor pe o pagina/articol, puteti fixa asta.

Click pe FIX si l-am fixat de la luat dracu.

Azi pe telefon, sa raspund la 2-3 comentarii, dai cu destu’ pe ecran si dai, dai, nu mai ajungeam pana la rubrica unde sa scriu comentariul. Stiti la mobil in dreapta, dunga aia, de-ti arata pe la care mijloc de pagina esti, de… o linie subtire, verticala  (scroll), ma uita-i dupa ea, dar mama ei de linie se facura punct, unu mic de tot. Dupa vreo 2 stati de microbus reusi si eu sa ajung la chenarul ala, de scriu la om cel doare. La acest articol fusese problema descrisa [link], dar am rezolvat acum.

Sincer paginarea comentariilor nu trebuie sa lipseasca din nici un blog/site, unde prin natura lui este facut sa prezinte o idee si sa o sustina, unde asta, la comentarii, NU ?

Ei, un rau nu vine niciodata singur, asa ca mai sunt 2 probleme. Daca folositi Yoast WordPress SEO, linkurile categoriilor, sunt acum sub alta forma:

  • vechi – domeniu/tutoriale
  • nou/acum – domeniu/category/tutoriale

Puteti prin alt plugin sa reveniti la forma veche dar daca veti ramane tot cu Yoast WordPress SEO, din cate am inteles din detaliile ultmului update, vor fi probleme in timp, daca alegeti forma de link a categoriilor “domeniu/tutoriale”.

Nu este o mare problema dar daca aveti linkuri de categorii, postate pe alte siteuri, le veti pierde. Nu stiu cine face asta dar am zis si eu, logica. Oricum, daca aceati categoriile indexate, acestea vor returna o pagina “404”, dar in timp se va reglementa totul. Daca va doare tare se poate rezolva prin redirect in htacess.

Ei uite asa ajungem si la ultima eroare, pe care o gasiti la “Analiza Paginii / Page Analysis:

EN:
Your hosting environment does not support PHP’s <a href=”http://php.net/manual/en/book.dom.php”>Document Object Model</a>. To enjoy all the benefits of the page analysis feature, you’ll need to (get your host to) install it.

RO:
Your hosting environment does not support PHP’s <a href=”http://php.net/manual/en/book.dom.php”>Document Object Model</a>. Pentru a te bucura de toate beneficiile funcționalității de analizare a paginii, trebuie ca tu (sau hosting-ul tău) să-l instalezi.

Your hosting environment does not support PHP's <a href="http://php.net/manual/en/book.dom.php">Document Object Model
Erorr: Document Object Model

Rezolvarea: Document Object Model

Problema este la modulul PHP al hostului, care nu are suportul DOM activat. Pentru asta accesati Cpanelul hostingului vostru si selectati “Select PHP Version“, si bifati DOM ( Document Object Model ), salvati si gata.

Erorr: Document Object Model
Erorr: Document Object Model
 Uite asa iti pierzi timpul si cu astfel de probleme.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.